PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: AKU KEMBALI MENULIS ::

Sulu@Lahad Datu - Games Over ? Akhirnya...!


Sultan Sulu mohon genjatan senjata...rasanya bagus juga ditamatkan konflik ni....pengganas Sulu kenalah letak senjata dan menyerah diri kemudian bersedia nantikan hukuman mati kerana memiliki senjata api ikut undang2 kat Malaysia , ini Malaysia bukan Sulu....Apa macam ?

Berita Lewat Petang : GENCATAN SENJATA TAJAAN PEMBERONTAK SULU DITOLAK !
PETALING JAYA: Malaysia menolak gencatan senjata yang diisytiharkan oleh Jamalul Kiram yang mendakwa dirinya Sultan Sulu, kata Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid melalui 'tweet'nya, Khamis.

Beliau berkata gencatan senjata itu hanya akan diterima jika semua militan menyerah tanpa syarat. "Jangan percaya dengan tawaran gencatan senjata oleh Jamalul Kiram. Demi kepentingan rakyat Sabah & seluruh rakyat Malaysia, hapuskan dulu semua militan," katanya melalui twitter.

Sulu sultanate calls for ceasefire in Sabah. 
MANILA - The Sulu sultanate has called for an immediate ceasefire to the standoff in Sabah following calls by United Nations Secretary General Ban Ki-moon to end violence in Sabah and start holding dialogues. “The Sultan (Jamalul Kiram III) is calling for a unilateral ceasefire of the sultanate of Sulu effective this hour, 12:30 in the afternoon [of Thursday,” spokesperson Abraham Idjirani said.


He said this is out of respect to the call of the UN secretary-general to end the violence there. He said this is “in order to reciprocate the call of the UN to preserve lives.”


The UN chief also expressed concerned about the impact of the standoff on the civilian population, including migrants in the region. Ban is closely monitoring the situation in Sabah and would like to see all parties engage in talks for the peaceful resolution of the issue, a UN statement said.


He also urged all parties to "facilitate the delivery of humanitarian assistance and act in full respect of international human rights norms and standards."

" Jika kita mengejar AKHIRAT, DUNIA akan datang bersujud kepada kita, "

4 comments:

  1. Anonymous said...

    Kenapa pak jamalul kiram? Takot ke tgk kekuatan tentera Malaysia? Tu baru sikit je ATM tayang,banyak lg yg belum beraksi mcm sukhoi jet,adnan ifv,pendekar mbt,scorpene sub,astros mlrs...pakai sukhoi je pn dh cukup kalo Malaysia nk bom pulau2 tempat gerila sulu tinggal...jd lepas ni STAY AWAY FROM MALAYSIA FOREVER!!!!!!!

  2. Budak tadika said...

    ahhh sedap komen baso bodo ni...bukan takut boh tapi permainan umNO dah tamat...banyak sangat hok penipu sudah tersebar...pengganas pun minat sapiee apdol...hahhaa...samdiwara dari umnO

  3. Salman Ali said...

    Pasukan keselamatan mission accomplished....you won! UMNO Mission failed! Sandiwara Najib memalukan.

  4. Anonymous said...

    NOK NOk
    Untuk mereka2 yang mengatakan insiden di Sabah adalah sandiwara : ini jawapanya..pergi la sana jadik pengarah sandiwara kalo branie...pukimak punya manusia..ko tau ada yg hilang suami, hilang anak, hilang ayah , itu pon korang kata sandiwara..da memang species sama mcm Tian Chua laknat ...memang pukimak la pengikot2Aljuburi nie...sial haram jadah punya manusia!

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: albanjari Online Popular Posts ::

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |