PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: AKU KEMBALI MENULIS ::

(18SX) DEKLARASI MACAI - EDISI KHAS : LONDEH SAMPAI TELANJANG BOGEL !


JANJI BN PERINTAH !

1. Kami rela bayar TOL kerana kami tak mahu tol PERCUMA. 



2. Kami rela bayar PETROL mahal dan kami tak perlu harga diturunkan. 



3. Kami mahu BAYAR yuran kerana kami tak mahu anak kami BELAJAR percuma. 



4. Kami sanggup BAYAR PTPTN walaupun kami menganggur dan tak cukup DUIT, berhutang itu kan budaya melayu. 



5. Kami rela bayar BIL air kerana kami tak mahu 20m3 percuma. 



6. Kami rela SARA hidup terus meningkat asal PEMBANGUNAN negara berkembang. 



7. Kami rela menanggung HUTANG negara yang kian meningkat dengan membayar CUKAI yang ada. 



8. Kami tidak YAKIN dengan kebolehan pemimpin Pakatan Rakyat memerintah walaupun laporan AUDIT negara mengatakan negeri bawah pimpinan PR lebih terkehadapan. 



9. Kami rela SELANGOR dipimpin dengan pemimpin yang RASUAH seperti zaman pemerintahan BN. 



10.Kami mahu SELANGOR berhutang seperti zaman kegemilangannya kerana tak suka rezab dari pendapatan 3.3 bilion. 



11.Kami tak perlukan PEMIMPIN hebat agama asalkan mereka boleh SOLAT dan PUASA. 


12.Kami juga tak perlukan PEMIMPIN agama hebat-hebat yang suka jaga tepi kain baju kami, kami nak pakai apa suka kami laa..!


13.Kami tak nak KRISTIAN menjadi agama rasmi walaupun hakikatnya hanya 9% sahaja penganut kristian di Malaysia. 



14.Kami tak peduli warga ASING ramai dan kami menganggur kerana kami tak nak kerja "low class". 



15.Kami lagi PERCAYA Saiful daripada DSAI,TGNA walaupun Saiful dah banyak kali KANTOI. 



16.Kami rela MISKIN asalkan kami BANGGA dengan pemimpin Melayu yang KAYA. 

"RAKYAT DIHULUKAN" 
(sempena kempen PRU13 ni slogan "PENCAPAIAN DIUTAMAKAN dimansuhkan dahulu) 



" Jika kita mengejar AKHIRAT, DUNIA akan datang bersujud kepada kita, dan biarlah nampak miskin tapi berharta dan tidak berhutang, daripada nampak hebat tapi tidak berharta dan banyak hutang "

2 comments:

  1. Anonymous said...

    Kami rela mat banggla,nepal,Endon,Vietnam untuk memilih pemimpin kami yang korup asalkan kami tak diperintah oleh PAS, PKR dan DAP yang terlalu telus dlm pemerintahan.Kami rela Mat Banggla jadi PM kami spt Mahdhir kerna hensome macam sharuk khan. Ok tak.Itulah kebodohan orang melayu dari golongan omngok.Bodoh yang tak boleh diajar.Selalu pula ditipu oleh pemimpin mereka.

  2. Anonymous said...

    Kami rela mat banggla,nepal,Endon,Vietnam untuk memilih pemimpin kami yang korup asalkan kami tak diperintah oleh PAS, PKR dan DAP yang terlalu telus dlm pemerintahan.Kami rela Mat Banggla jadi PM kami spt Mahdhir kerna hensome macam sharuk khan. Ok tak.Itulah kebodohan orang melayu dari golongan omngok.Bodoh yang tak boleh diajar.Selalu pula ditipu oleh pemimpin mereka.

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: albanjari Online Popular Posts ::

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |