PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

albanjari comeback (1) - Ayoyo ! Arroyoo !!

Salam satoo lembuuu utk umngok-umngok sekelian alam !! Ini pengajaran bro..pengajaran, bukan 'penyedapan'..!!  Ulang sekali lagi, ayoyoooo..arroyo !! 

Arroyo kini menghadapi tuduhan-tuduhan rasuah yang sedang dibicarakan di mahkamah. Kerajaan semasa Filipina bimbang Arroyo akan menghilangkan diri jika dibenarkan berlepas keluar negara - sumber

Inilah bezanya pejuang Islam dan pejuang sekularis. Sahabat2 Nabi dan pejuang Islam dari satu zaman ke zaman yang lain, sentiasa di kenang kerana pejuangan mereka yang ikhlas menegakkan kalimatul haq dibumi ini.

Contohnya , As'syahid Hasan Al Bana walaupun telah tiada tetapi perjuangannya sentiasa dikenang sebagai pendiri awal gerakan Islam , Ikhwanul Muslimin yang hebat. Begitu juga dengan Almarhum yang dikasihi,Ustaz Fadhil Nor , bekas Presiden Pas yang saya kenali secara peribadi sebagai seorang pejuang Islam yang tulin dan tidak termasuk dalam golongan elitis , yang sanggup makan di warung di tepi jalan, masih di kenang jasaya.

Pemimpin sekular seperti Kamal Artatuk yang bumi tak mahu terima jasadnya, juga dikenang tetapi sebagai penjenayah kepada kehancuran kerajaan Uthmaniah. Dan di Malaysia pemimpin-pemimpin UMNO yang telah dan akan hilang kuasa akan dikenang sebagai penjenayah kepada terhalangnya syariat Allah di Malaysia. Dan Najib dan sekutunya akan menerima nasib yang sama seperti Arroyo, bila sampai waktunya. Mana mahu lari ha!!!! (sheikh teluk intan@zubair jaafar)

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |