PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Bersih 3 - (7) Mesti Tonton - sebelum diremoved kerajaan !

Update 10 malam :

Hari ini (428) hang sepak rakyat, esok(PRU13) rakyat akan hukum dan sepak hangpa (BN) pula.


SEBELUM DI REMOVED, TONTON DAN TELITIKAN SEDUTAN VIDEO INI YANG LANGSUNG TAK SAMA DENGAN APA YG BERITA 3 SUKU BERI SEBENTAR TADI.
Dan dibawah :


Jangan bimbang, esok akan keluar dalam paper CheGuBard pukul diri sendiri..! Catatan : Che Gu Bard dan rakannya teruk dibelasah polis. Apa macam ?

Ini ulasan tv paling haramjadah !

Sedih dengar sahabat maklumkan pemberitaan yg dibawa oleh tb3suku haramjadah dalam mengupas isu 'keganasan?' siang tadi. Macam tahi..!! Ptuihhh..!!

Bersih 3 - (6) Haramjadah itu untuk umngok, kejadahnyer pulak harr?Kereta polis langgar orang ramai yang sedang duduk di depan SOGO. Ekoran itu di khuatiri 3 orang dilaporkan cedera parah. Kereta Polis terpaksa diterbalikkan oleh orang ramai kerana mangsa dijangka tersepit dibawah perut kereta Polis tersebut...(sumber)

 LAPORAN LANGSUNG 
 6.22pm: Jln Sultan Abdul Samad - Konvoi berkereta polis terpaksa membuat pusingan-U berhampiran Masjid Jamek apabila bertembung dengan penyokong BERSIH yang melemparkan kasut dan objek ke arahnya. 

6.10pm Jalan dari SOGO ke Dataran dibuka. Bagaimanapun kira-kira 600 peserta masih berlegar di sekitar. 6pm Jalan TAR - Beratus anggota polis berada di Jalan Tunku Abdul Rahman (TAR), yang sesak kerana sekatan jalan raya. Para pemandu membunyikan hon tanpa henti, memaksa polis bersurai dan berkumpul semula di persimpangan Jalan Tun Perak. Mereka mula membenarkan lalulintas di situ. 

5.50pm: Naib Presiden PKR Tian Chua dakwa melalui Twitter, beliau ditahan polis bersama Pakar Perlembagaan Prof Dr Abdul Aziz Bari. Tian juga dakwa ramai dipukul ketika ditahan. 

5.45pm Masjid Jamek - Sesetengah peserta masih mahu masuk ke Dataran Merdeka, tetapi polis datang balik dan mengejar mereka. Beberapa peserta ditahan. Ada di antara mereka yang membaling kasut dan botol ke arah polis. 

5.30pm: JLN TAR Wartawan Malaysiakini antara 200 ditahan bersama 200 peserta dan wartawan lain. Mereka ditempatkan sementara di Kelab Diraja Selangor. Barangan dirampas dan ditumbuk polis.

Bersih 3 - (5) Haramjadah !

Haramjadah !! Duduk pon salah. Dasar Umngok..penakutt !! Ptuihhh...!! Ker nak perang dengan rakyat haa? 

Catatan : FRU menembak gas pemedih mata dari atas bangunan..!! padanla tak nampak si topi merah..main kotor..!!! Dah tembak dari atas, lu main telor pon tak dak hal nyer..!! lancau lu !!

Terkini :  Lebih kurang 30 orang peserta #Bersih kelihatan ditahan polis di Dataran Merdeka.


Kepada KERAjajan yang zalim, lihat pertolongan ALLAH sudah tiba. KL dilitupi mendong awam yg semakin gelap.


...dan akan turun bila-bila masa dari sekarang !! Takbir !!

Bersih 3 - (4) Takbir !! Dataran Merdeka kini di 'tawan' !!

Gas disembur , polis berundur lari dan beri laluan kepada rakyat masuk ke dataran, Sejarah tercipta pada jam 2.54pm dan KINI Tembok Dataran Merdeka milik rakyat Malaysia - Pagar PECAH, RATUSAN RIBU RAKYAT MASUK DAN POLIS LARI BERTABUR-TABUR  dan mari kita raikan kenduri rakyat Bersih 3 di dataran dengan mesej dan bahasa tubuh dengan DUDUK - BANTAH !

Apa macam ? Bersih 3 - (3) Jangan cari lancau Umngok kat sini, faham ?


Petaling Street - Jangan cari lancau umngok di sini, ini port telah ditawan Bersih 3. Faham ke tak mesej ni wahai org-org umngok kat luar sana tu ?

Bersih 3 : (2) Dan ini yang umngok jadi gerun !

 Ini bukan rempuhan. Bukan juga tolakan. Drama ? Hmm..nanti bos bilang polis tak buat kerja plak. 

Sesungguhnya dibisikkan ke telinga peserta Bersih, kami sokong kamu..jangan takut..teruskan untuk kita bersihkan SPR. 

Kita tolak BN, beri mandat penuh kepada hasrat rakyat, hasrat kami juga. Asal bukan Umno/BN.

Blog umno sudah spin ini foto. Tabik untuk polis yg setia berpanas untuk tunjuk sokongan kepada Bersih 3. Apa macam ? 


Go go go ... How many still on the way now? Hurry up, make it 300K!

Drp Facebook : 
1:55pm: Pasar Seni - A. Samad Said said will continue his sit-in protest on a pedestrian bridge near here instead of joining the rest at Dataran Merdeka.

"I use this bridge every week but for the first time in my life they do not allow me to pass, they asked me to use another route. This is the road I use to go to the mosque," he related for the reason of his bridge protest.

Momentos bermula dari Masjid Negara

1.48 tengah hari: Anwar sudah bergerak ke Dataran melalui Pasar Seni dari Masjid Negara. 

1.45 tengah hari: Kumpulan Besar dijangka 10,000 peserta diketuai oleh Unit Amal Pas ke Dataran. 

1.43 tengah hari: Polis membuat sekatan di hadapan bulatan dekat dengan Bank Negara Malaysia. 

1.45 tengah hari: Mula berkumpul, melaungkan "Hancur-Hancur", kumpulan besar dari Pasar Seni mula bergerak mulai jalan ke Pudu, seterusnya ke Dataran. 

1.30 tengah hari: Di Masjid Negara, kumpulan besar dari Masjid Negara yang diketuai Anwar mula bergerak ke Dataran Merdeka. 

1.25 tengah hari: Peserta Bersih menjamu selera di restoran berhampiran Pasar Seni. Dalam beberapa minit lagi kumpulan besar dijangka, lebih 10,000 akan bergerak ke Dataran Merdeka. 

1.25 tengah hari: Datuk S. Ambiga berkata mereka akan bergerak dari Pasar Seni ke arah Dataran Merdeka, pada jam 1.45 petang. 

1.20 tengah hari: Penyokong barisan hadapan cuba mengangkat pagar besi yang diletak sebagai penghadang. Cubaan merempuh masuk yang pertama. 

1.20 tengah hari: Pasukan Unit Amal Pas mula mengawal ketat keselamatan pemimpin utama Pakatan Rakyat di Masjid Negara.

Bersih 3 Live : (1) Duduk Bantah vs Duduk Tangkap !


Dan tak lama nanti akan tercatat dalam sejarah...DITANGKAP POLIS KERANA "DUDUK"adooyyyyyai...anak cucu kita akan gelak tergolek dizaman mereka bila membelek catatan sejarah di zaman pemerintahan umngok !   

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |