PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: AKU KEMBALI MENULIS ::

2011 : Berbini 'muda' untuk kuat blogging ?

Jan 1 | radens

Seusai solat zohor dimasjid, tanpa kehadiran jamaah yg ramai seperti selalu(mungkin ramai jamaah sibuk berjemaah di shopping complex) pasal New Year Sales kot terbit semula azam untuk blogging. Bukan nak bilang sebelum ini tak blogging, tapi..semua org tahu, dah slow ! Maka dengan terbitnya azam baru lepas zohor tadi..pembaca ABO mungkin akan merasa semula tulisan2 wak dalam suasasana semangat baru.

Macamana kuatnyer wak hentak kaki masa balik dari masjid tadi, itulah "misal" yg menunjukkan akan semangat yg berkobar-kobar nak blogging semula. Orang kata, " blogging kuat-kuat, boleh menyihatkan lutut ". Bila lutut sihat, senang nak pi Labenon. Bila sampai ke Labenon jangan lupa kenyit mata dgn awek Labenon. Kenyitan mata pula perlu fokus kepada gadis labenon umur 28 tahun. Baru namanya " taib mamut".

Walaupun dah dikira jejaka tamat 'tempoh", lutotnya masih kuat 'menendang'. Lalu jika mahu kuat lutot menendang, kena kuat-kuat 'blogging' macam dulu-dulu.

Ada blogger cakap, " ramai yang mengatakan kekuatan lelaki terletak pada kekuatan isteri, kalau isterinya muda dan jelita walaupun sumai berusia agak lewat tetapi jiwanya secara automatik akan menjadi cergas dan cerdas. Dalam lain perkataan mineral dan vitamin yang disajikan "isteri muda" akan menjadi lonjakkan bagi meneruskan perjuangan selagi minda mampu mengenali bulan dan matahari ".

Wow ! Dahsyat tu..! Jika dulu ada MB Umno bikin kempen 'Mari minum air kelapa muda", tak kan Najib tak boleh nak bunyi sikit lancar kempen " Mari ber"BINI" muda" pula. Lebih-lebih lagi dalam keadaan momentum pemimpin Umno yg makin lelah sekarang, elok sangat pakat semua pasang bini 'muda' buat semangat harung perjuangan di PRU13. Amacam menteri Umno ? Berbini 'muda' tak salah, yang salah pi 'kangkang' amah..itu dah boleh sabit hukum kerja 'berat' mandatori. Ikut cara 'taib mamut' jangan ikut cara 'taik kemut' tengok tiang letrik pun 'kontol' dia boleh keras. 

Sempena azam wak nak blogging kuat-kuat semula ini, harap sangat kot bik.momma wak tunjuk sokongan yang lebih mantap dan maksimum. Lagipun bik.momma wak bukan tak tahu wak minat sangat dengan seorang selebriti tu.., tak salah kot kalau dipanjang2kan hasrat itu kan bik.momma. Hehehehe..(petang ni nak belanja bik.momma pi minum ayaq kelapa muda 3 bijik..di Ban Pecah)..mana tau lembut hati dia lepas minum ayaq kelapa muda!

(*) kuat blogging ker kuat 'guling-guling' ?

Gadis 'jambatan' yang cantik lagi seksi !

Oleh : radens albanjari | 31 Dis


Mari teka siapa gadis ini. Tentunya bukan dari baka Morocco atau Maghribi. Agak-agak siapa 'bisa' meneka dengan tepat. Jika anda gagal menekanya, jangan pula dibakar 'jambatan'...yaa ! bakar saja 'anu' kamu yg buas itu. Brengsekkkk..!!



(*) Waduhhh..bisa bikin 'kajong' inikk ! Sumber foto http://sabahkini.net

Garuda Menangis !

Oleh : radens albanjari | 29 Dis

Malam ini tenang saja. Bumi negara tersalut dingin. Yang panas lagi bahang tertumpu di Bung Karno. Benar panas bahangnya bisa melondeh dada anaknya Perez. Namun bisa tahan Malaysia itu utoh saja. Biarkan saja gunong-gunong dan bukit-bukit 'berdosa' terus ghairah menafsu pemain negara. Lakonan syaitan yang dungu.

Kini Malaysia dipuncak. Jaya gemilang, darsa anak bumi yang kental jiwa. Bertahan dan menyerang itu sekadar muslihat. Lalu Indon tuntas jiwa melihat GAGAL diambang mata yang berkaca. Dada muluk anaknya Perez jadi cemprottt...! Jadi kempesssss...!

Tahniah untuk kamu ! Wira harimau yang bisa membawa cerita indah sekuat hasrat rakyat menakluk Putrajaya. Hebat kamu !


Pandir Garuda di toko bilangnya, " acara bangatt..dan kecewanya juaa bangattt...! Nampaknya 'dada' si Julia Perez tidak banyak membantu. malah laknat Tuhan itu juga diburu. Loloss !


Kini detik itu harus dipungut kuat setiap warga muda. Ambil semangat juang di Bung Karno buat melenyap darsa bongkak kemaruk kuasa sang penguasa. Ayuh kibarkan semangat, kita rai gemilang jaya buat pemain negara, lenyapkan pandir penguasa dengan usaha, tunjukkan derita kecewa seusai sombongnya dada anak Perez yg makin kempesss. Oh ! jangan lupa..jeritkan jua..jahanam Umno ! Kita langkah gagah ke Putrajaya.


:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: albanjari Online Popular Posts ::

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |