PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: AKU KEMBALI MENULIS ::

Blogger penakut !

Spesis tarak telur punya blogger ! Main sorok-sorok pulak. Kalau dah betul siar di blog..nak takut 'hantu' pasal apa ? Keluar ler hoi...mangkuk jamban punya pisau !

Kata 'ketuanan melayu' ...tuuu haa...cina tu dah cabar melayu mcm hang ni...tak kan tersontot kot ? Jangan malukan melayu cap umno...baru cina weekang gempak macam ni..hang dah lari lintang pukang...! 

Rasanya kalo cina spesis 'along' yang gempak..mau kuning bontot hang terberak..! Cian lu...sambut jer la saman tu..nak takut apa..? Apa hang takut ? 

Memang jenis penakut..macamana rakyat nak letak harapan umnu/BN perintah negara..kalo semua dah jenis 'takut'. Hj Hadi nak masuk tv pon tak bagi..pasal takut...ajak debat, najib pon sama takut..nak huluq kertas saman jer..lagi la mangkuk ni takut..menakutkan nyerrrr...!! 

Gomo mungkin mampus kering dalam kandang ?

Isnin | 7 Jan,2013

Sekuat-kuat  gajah, mati jadi bangkai jugak. Setinggi-tinggi NY Trade Centre, kena langgar dgn jet kecil...akhirnya tumbang jadi debu ke tanah. Itu ler nasib si gomo. Blogger Kapal Selam Negara. Ada sapa nak kesian ? Tak payah...kalo nak kesian pun ..kesian kat bini dia okay..! Saman Husam tu memang cantik. Ambo sokong. Pojie(Topeng Perak Unmasked) mesti boleh senyum panjang. 

Makin terkepit dan tersepit. Kalo terkepit dgn peha bini syok jugak..tapi kalo terkepit dengan isu yang boleh masuk kandang besi..nasib hang la labu ! Gomo makin digomo di mahkamah. Papagomo akan mampus kering dalam kandang. Ingatkan kebal sangat, rupanya bila dah terkepit tersepit, semua larik..tak ada yang nak tolong, dah nama pun papa, kawan-kawan makin jauh berlari..saman juta-juta tu bro ! 

Permulaan Kebinasaan Papagomo !
Dari pendedahan-pendedahan yang berunsur fitnah yang dibuatnya, aku sangkakan dia ini seorang yang bertanggungjawab.... tapi rupanya sama saja dengan pencacai-pencacai UMNO yang lain....berani baling batu tapi takut nak tunjuk tangan.

Menurut sumber yang mengikuti pusingan pertama saman Husam terhadap PAPAGOMO yang berjumlah RM10juta itu: PAPAGOMO ini menggunakan peguamnya untuk kerap meminta penangguhan.

Tak tau kenapa PAPAGOMO nak pengangguhan ni. Yang lebih menyedihkan, PAPAGOMO seboleh-boleh MENAFIKAN yang blog PAPAGOMO beliau itu bukan miliknya.

Kita semua ingatkan PAPAGOMO mahu mempertahankan hujjah tulisan beliau yang tidak disukai Husam Musa itu. Rupanya, sikit pun dia tak sentuh tulisannya itu. PAPAGOMO lebih selesa menafikan blog beliau itu adalah miliknya.

Rupanya, manusia PAPAGOMO ni hanya berani mengaum dalam alam siber sahaja. Bila disuruh bertanggungjawab di atas tulisannya, dia menikus.

Manusia PAPAGOMO ini adalah jenis manusia pengecut, bachul dan suka baling batu sembunyi tangan.

Dia lebih selesa melontar tuduhan dan fitnah dari jauh tanpa mengira tuduhan itu benar atau tidak. Apabila dia disuruh bertanggungjawab di atas tulisannya, terus lari lintang pukang.

Dia ingin mengikut jejak langkah kawannya, si Ruang Bicara Faisal, yang berjaya mengelak dari di saman kerana Mahkamah tidak yakin bahawa Faisal ini adalah tuan punya blog Ruang Bicara Faisal.

Namun jangan takut kerana walaupun RBF ini menang pusingan pertama, kes beliau sedang berjalan di Mahkamah Rayuan.

Khabarnya kali ini selori saksi2 akan memberi keterangan mengecam manusia bachul bernama Faisal ini. Maka atas pengalaman dengan blogger bachul nama Faisal itulah, kali ini peguam2 Husam Musa telah menyeret selori saksi yang akan mengecam PAPAGOMO.

Termasuk yg akan jadi saksi adalah sepupu kepada Papagomo sendiri. Kalau ahli keluarga pun cam dia, mcmna dia nak nafi lagi? Rasanya kali ini PAPAGOMO tidak akan dapat lari seperti kawannya di Faisal itu. Ini kerana trick si Faisal tu Husam Musa serta lawyer2 Husam sudah maklum.

(*) Bila menulis tak ingat Tuhan, takbur sana sini...hambekk lu ! Puekkkk !!

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: albanjari Online Popular Posts ::

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |