PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: AKU KEMBALI MENULIS ::

Puteri Umno mana yang 'main' lancau tu ?

Gempar lagi..! Kemelut skandal dan seks. Belum reda isu Robengah,  kes 10 perempuan dikangkang, Soi Lek, kini puteri Umno pula ambil tempat. Wow ! Gelandangan sungguh puak-puak toghut sekarang ini. Enak saja di'tut-tut' dan men'tut-tut'. 

Kali ini Sidang Men'tut-tut' (baca seks la tu..) berkumandang syiokkk di Pulau Mabul, macam sebutan Sabul saja..hahaha..!! 


Apa macam ? Pihak UMNO kena jelaskan segera...ada betul kah ? Adengan syiokkk itu sedang dan telah berlaku..? Pokok tak akan begoyang, jika tiada angin yang bertiup. Baca laporan dari Sabahkini.net dibawah. PANASSS..!

KL 15 Jan 11: Skandal Seks yang melibatkan pemimpin UMNO kembali membadai UMNO Sabah apabila Ketua Puteri UMNO di Pantai Timur Sabah dikatakan sedang ligat bercinta dengan suami orang. Demikian dilaporkan oleh sabahkini semalam.

Menurut blog itu, seorang ahli Puteri UMNO yang tidak mahu namanya didedahkan telah meminta bantuan Sabahkini.net supaya dapat menyelamatkan pergerakan itu daripada skandal seks yang sedang melanda mereka dan bakal menjahamkan masa hadapan perjuangan Puteri UMNO kerana Ketua mereka terlibat dengan cinta terlarang.

“Kami tidak mahu skandal di Kudat yang merebak ke Lahad Datu kini singgah di tempat kami. Kami kasihan isteri kekasih Ketua kami yang sedang sarat mengandung tetapi suaminya bermain kayu tiga,” ujar Puteri UMNO berkenaan.

Menurut Puteri UMNO itu, Ketua Puteri dan kekasihnya, seorang pegawai kanan kerajaan telah bercuti di Pulau Mabul baru-baru ini bagi melepaskan perasaan rindu rendam mereka, tanpa segan silu menjalinkan hubungan cinta terlarang.

Sabahkini.net juga turut membuat intipan dan mendapati kesahihan percintaan mereka berdua, sehingga pegawai itu tidak segan silu menghubungi Ketua Puteri berkenaan di hadapan isterinya sendiri melalui SMS

Blogger RBF dimalukan ? Patutpun..!

Jawapan untuk RBF !  Memang patut permintaan kamu untuk join Majlis Bersama TGNA ditolak oleh Sekretariat. Mungkin kamu sudah lupa apa yang telah kamu fitnahkan keatas tubuh TGNA. Fitnah RBF keatas TGNA, baca di SINI. 


RBF naik hangin pasal kena 'reject'. Baca dan skrol dibawah, memang patut pun diREJECT..mangkuk tu. Dan juga baca apa jawapan untuk RBF dibahagian paling bawah. Makluman, tiada carutan dalam posting ini !!

RBF Hangin 1 Badan..! Padan muka lu..!!

Pada 20.12.2010 saya menghubungi Pejabat Urusetia Penerangan Kerajaan Negeri Kelantan di talian 09 7433529 untuk mendaftar bagi menyertai pertemuan blogger-blogger dengan MB Kelantan yang akan diadakan di KL. Sini

Pendaftaran saya diterima dengan baiknya. Lebih kurang 15 hari selepas itu saya mendapat khabar dari beberapa rakan yang menyatakan pertemuan itu bakal diadakan di Hotel Grand Season KL pada hari sabtu (15.01.2011) jam 8 malam.

Itu saya hanya dengar dari rakan-rakan. Penganjur tidak memaklumkan apa-apa kepada saya walaupun mereka berjanji akan menghubungi semula untuk memaklumkan tempat dan tarikh.

Sehingga ke hari rabu (12.01.2011) saya masih belum mendapat apa-apa berita dari mereka. Lalu pada tarikh berkenaan saya menghubungi Pejabat Urusetia Penerangan Kerajaaan Kelantan bagi mengetahui status penyertaan saya. Mereka kata akan hubungi saya kembali.

Hari ini pada jam 3.11 petang tadi saya menerima panggilan dari satu nombor sulit (private no), pemanggilnya seorang lelaki yang memaklumkan penyertaan saya dibatalkan. Apabila saya bertanya kenapa , dia berkata dia hanya terima arahan untuk memaklumkan kepada saya.

Saya tidak berpuashati lalu saya terus mengasaknya bagi mengetahui kenapa penyertaan saya dibatalkan. Jawapan yang dia berikan sama dan akhirnya dia mendiamkan diri dan memutuskan talian.

Memandangkan nombor yang dia gunakan untuk hubungi saya adalah nombor sulit, maka saya tidak dapat menghubunginya kembali. Saya cuba mengubungi Pejabat Urusetia Penerangan Kelantan, tetapi tiada jawapan kerana hari ini adalah hari cuti di Kelantan.

Sekarang anda semua boleh lihatlah betapa baculnya parti Pas. Tempohari bukan main lagi jemput semua blogger datang tanpa mengira idealogi politik. Sekarang apabila orang nak datang dia tidak benarkan pula.

Apa yang nak takut sangat ? takut aku 'serang' Nik Aziz ke ? jangan jadi bacullah beb ! Cakap berkobar-kobar kononnya mereka pejuang demokrasi tulen, kebebasan media dan sebagainya. Tiba-tiba batalkan penyertaan aku tanpa sebarang sebab. (RBF)

Jawapan untuk RBF : 

Mengulas terdapat tulisan ‘mengarut’ yang ditulis sesetengah blogger di laman mereka, beliau berkata, usahkan blogger berbuat demikian, bahkan anak sendiri sekiranya menulis perkara ‘mengarut’ akan dimarahi.

“Sama ada blogger, tuk guru atau ibu bapa, serupa saja. Hidup atas dunia ini mestilah faham bahawa kita adalah menumpang di bumi Allah SWT.

“Oleh kerana kita menumpang segala perkara termasuk padi beras yang dimakan atau udara untuk bernafas, hatta manusia itu sendiri dijadikan Allah SWT, maka kita tidak boleh menderhakakan Allah,” katanya.

18sx - Kartun seksi ber'kliwon'..? Wow !!

Macam-macam ragam orang bikin majlis kahwin. Ada yang naik lori, naik sampan, naik lanca..macam-macam beb! Nasib baik tak der lagi yang usung katil masa mengarak pengantin. Kalau ada, 'tuu..dah tahap gelojoh' namanyaa..!

Dan ada juga yang kartunkan majlis kahwin. Semua jemputan dan sanak saudara yang datang meraikan majlis itu mesti kena jadi kartun. Jangan terkejut jika kita dapat lihat, ada Superman pakai 'skirt', dada pejal superhero yang pejal dalam filem dah jadi terjojol. Memang kartun !!

Robin, The Joker, Powerpuff Girls, Wonder Women, The Hulk, IronMan, Batman(pengantin), Superman, Wonder Women(pengantin).

Itu semua di Britain. Masyarakat yang maju dan terbuka kononnya, tapi tidak mustahil punya daya kreatif sekartun ini. Lepas ni pengantin di malaysia boleh la tiru plak. Malaysia kan ada CicakMan, Upin Ipin, Kampong Boy, Abun, Kluang Man, Perkasa..bla..bla..bla. Pengantin perempuan nak jadi kartun apa plak? Jangan ada yang sanggup pakai kostume Anjoulie Lavocah sudah. Boleh jatuh songkok Perkasa beb! Sebahagian foto majlis kahwin kartun lihat dibawah.



Pengantin lelaki (Batman) dan pasangannya (Wonder Women). Ganas beb !


Tema perkahwinan - Kartun ! Tapi awas tema kartun ini jika di Malaysia tak kena cara, boleh kena tangkap dan kartun-kartun akan dirampas oleh pihak berkuasa. Tak percaya..tanya Zunar !

Isu Azan - Siapa Dalangnya ?

Apa kata jika tukang repot itu dari DAP. Mau 'dharurat' negara. Tapi oleh kerana ia bukan dari DAP, maka alunannya jadi ' cubit-cubit gatal' laki bini. Macam cilakak la luu..!! 

[..] Setiausaha Agung Pemuda MCA, Datuk Chai Kim Sen memberitahu, beliau tidak dapat mengesahkan sama ada anggota pergerakan itu menulis surat tersebut. “Saya tak dengar apa-apa. Anda perlu sahkan dengan ketua kami (Wee),” katanya.

Timbalannya, Loh Chew June juga memberikan pandangan yang sama dengan berkata beliau ada membaca berita mengenai isu itu menerusi portal tetapi tidak tahu sama ada ahlinya terlibat dalam isu berkenaan.

Dalam salinan surat yang diperoleh dari Internet, peguam itu berkata, “sebagai seorang peguam dan ahli seumur hidup MCA sejak 1998, saya merasa amat kesal kerana sehingga kini belum menerima sebarang maklum balas dari pihak Jabatan Perdana Menteri walaupun berkali-kali saya telah menulis surat menyuarakan masalah saya termasuk kepada JPM, MCA dan Gerakan.” 

“Sebagai seorang penghuni yang telah lebih daripada lima tahun menghuni di Pantai Hill Park, saya sudah biasa kedengaran bunyi sembahyang subuh dari Masjid Al-Ikhlasiah yang berdekatan dan tidak menghadapi apa-apa masalah,” katanya. 

Bagaimanapun kata peguam itu, sejak beberapa bulan lalu dia mendapati bunyi laungan azan tiba-tiba menjadi “amat lantang sehingga mengejutkan saya pada setiap pagi 5.45 pagi.” “Ambil perhatian bahawa saya tinggal di tingkat paling tinggi iaitu tingkat 21, dan jarak Pantai Hill Park dari masjid tersebut adalah lebih kurang satu kilometer.

“Menurut khabar angin, imam yang baru telah ditukar ke masjid ini,” katanya.

Dia seterusnya menulis, “saya juga pernah menelefon pejabat polis Kuala Lumpur dan menurut pegawai atasan di sana, tiada sebarang peraturan atau undang-undang yang mengawal bunyi sembahyang masjid dan lagi kuat bunyi itu lagi baik, untuk mengingatkan lebih banyak Muslim tempatan bangun bersembahyang.” “Saya menghormati kedudukan Islam sebagai agama rasmi di bawah Perlembagaan Persekutuan tetapi hak saya untuk tidur dan rehat serta bersembahyang agama sendiri dengan aman dalam permis persendirian juga harus dihormati.

“Saya berpandangan kekuatan pembesar di mana-mana tempat sembahyang tanpa mengira agama, mesti dikawal oleh pihak-pihak berkuasa tertentu, melalui peraturan yang saintifik dan rapi seperti pengiraan decibel (dB), tidak boleh mengatasi undang-undang,” katanya sambil menambah,

“seperti di rumah kampung saya di Seremban, didapati bunyi masjid itu adalah lebih rendah dan terkawal.”

Ketika dihubungi, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) menafikan pernah memberi arahan kepada Masjid Al-Ikhlasiah, Kampung Kerinchi agar menghentikan penggunaan pembesar suara ketika azan ekoran permintaan peguam terbabit. Pengarah Jawi Datuk Che Mat Che Ali menegaskan, beliau tidak tahu-menahu tentang arahan tersebut. 

Semalam, kira-kira 100 orang berhimpun di pekarangan Masjid Al-Ikhlasiah mengadakan tunjuk perasaan selepas solat Jumaat mendesak agar peguam terbabit ditahan di bawah ISA. Teks penuh baca dibawah.

KUALA LUMPUR, 15 Jan — MCA mendakwa parti itu tidak tahu-menahu dakwaan bahawa salah seorang ahlinya, yang juga seorang peguam, terlibat dalam isu azan Masjid Al-Ikhlasiah, Kampung Kerinchi di sini, yang kini bertukar menjadi kontroversi dan protes.

Beberapa pemimpin pusat MCA yang dihubungi berkata, mereka juga tidak sedar tentang insiden itu, malah menegaskan tidak pernah menerima sebarang aduan formal terhadap ahli terbabit.

Setiausaha Agung MCA Datuk Seri Kong Cho Ha (gambar) memberitahu The Malaysian Insider, beliau belum lagi dimaklumkan mengenai perkembangan tersebut.

“Bagaimanapun dalam mana-mana kes, amat jelas ia (hanya) satu pandangan peribadinya, dibuat atas kapasiti peribadi. Ia bukan pandangan MCA ataupun agenda parti,” kata beliau yang juga anggota Kabinet pusat.

Ditanya sama ada partinya bercadang untuk menyiasat perkara tersebut, Kong memberitahu, tiada aduan formal dibuat terhadap ahli terbabit.

“Kami tidak menyiasat begitu sahaja melainkan ada permintaan formal untuk kami berbuat demikian.

“Dalam mana-mana kes, jika ada gesaan agar Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) digunakan, persoalan sekarang sama ada ia isu MCA atau satu kes polis?

“Sebagai contoh, jika seorang ahli MCA mencuri komputer riba anda, ia adalah kes polis dan bukannya kes MCA,” katanya.

Kata beliau, peguam itu kemungkinan mengemukakan permintaan itu atas kapasiti peribadi dan bukannya selaku seorang wakil parti.

Difahamkan lelaki itu pernah berkhidmat di pejabat bekas presiden MCA yang juga anggota Kabinet pusat.

Dia tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan pengesahan sama ada surat kepada pelbagai pihak termasuk perdana menteri adalah yang ditulis olehnya.

Semalam, beberapa pemimpin Pemuda MCA mengesahkan mereka mengenali lelaki berkenaan, yang juga anggota biro sayap itu, tetapi mendakwa mereka juga tahu-menahu tentang isu tersebut.

Timbalan Ketua Pemuda MCA Datuk Dr Mah Hang Soon memberitahu The Malaysian Insider bahawa peguam itu menganggotai kepimpinan sayap Negeri Sembilan.

“Ya, dia pernah bekerja untuk seorang bekas presiden. Tetapi, saya tidak tahu kejadian itu. Kami tidak menerima apa-apa maklumat mengenainya setakat ini,” kata beliau ketika dihubungi.

Ketua Pemuda MCA Datuk Dr Wee Ka Siong tidak dapat dihubungi untuk ulasan.

Setiausaha Agung Pemuda MCA, Datuk Chai Kim Sen memberitahu, beliau tidak dapat mengesahkan sama ada anggota pergerakan itu menulis surat tersebut.

“Saya tak dengar apa-apa. Anda perlu sahkan dengan ketua kami (Wee),” katanya.

Timbalannya, Loh Chew June juga memberikan pandangan yang sama dengan berkata beliau ada membaca berita mengenai isu itu menerusi portal tetapi tidak tahu sama ada ahlinya terlibat dalam isu berkenaan.

Dalam salinan surat yang diperoleh dari Internet, peguam itu berkata, “sebagai seorang peguam dan ahli seumur hidup MCA sejak 1998, saya merasa amat kesal kerana sehingga kini belum menerima sebarang maklum balas dari pihak Jabatan Perdana Menteri walaupun berkali-kali saya telah menulis surat menyuarakan masalah saya termasuk kepada JPM, MCA dan Gerakan.” “Sebagai seorang penghuni yang telah lebih daripada lima tahun menghuni di Pantai Hill Park, saya sudah biasa kedengaran bunyi sembahyang subuh dari Masjid Al-Ikhlasiah yang berdekatan dan tidak menghadapi apa-apa masalah,” katanya. Bagaimanapun kata peguam itu, sejak beberapa bulan lalu dia mendapati bunyi laungan azan tiba-tiba menjadi “amat lantang sehingga mengejutkan saya pada setiap pagi 5.45 pagi.” “Ambil perhatian bahawa saya tinggal di tingkat paling tinggi iaitu tingkat 21, dan jarak Pantai Hill Park dari masjid tersebut adalah lebih kurang satu kilometer.

“Menurut khabar angin, imam yang baru telah ditukar ke masjid ini,” katanya.

Dia seterusnya menulis, “saya juga pernah menelefon pejabat polis Kuala Lumpur dan menurut pegawai atasan di sana, tiada sebarang peraturan atau undang-undang yang mengawal bunyi sembahyang masjid dan lagi kuat bunyi itu lagi baik, untuk mengingatkan lebih banyak Muslim tempatan bangun bersembahyang.” “Saya menghormati kedudukan Islam sebagai agama rasmi di bawah Perlembagaan Persekutuan tetapi hak saya untuk tidur dan rehat serta bersembahyang agama sendiri dengan aman dalam permis persendirian juga harus dihormati.

“Saya berpandangan kekuatan pembesar di mana-mana tempat sembahyang tanpa mengira agama, mesti dikawal oleh pihak-pihak berkuasa tertentu, melalui peraturan yang saintifik dan rapi seperti pengiraan decibel (dB), tidak boleh mengatasi undang-undang,” katanya sambil menambah,

“seperti di rumah kampung saya di Seremban, didapati bunyi masjid itu adalah lebih rendah dan terkawal.”

Ketika dihubungi, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) menafikan pernah memberi arahan kepada Masjid Al-Ikhlasiah, Kampung Kerinchi agar menghentikan penggunaan pembesar suara ketika azan ekoran permintaan peguam terbabit. Pengarah Jawi Datuk Che Mat Che Ali menegaskan, beliau tidak tahu-menahu tentang arahan tersebut. Semalam, kira-kira 100 orang berhimpun di pekarangan Masjid Al-Ikhlasiah mengadakan tunjuk perasaan selepas solat Jumaat mendesak agar peguam terbabit ditahan di bawah ISA.

Kumpulan itu terdiri daripada anggota kumpulan NGO Pekida dan Perkasa mendakwa peguam terbabit menuntut agar masjid tersebut menghentikan penggunaan pembesar suara bagi tujuan azan.

Penunjuk-penunjuk perasaan berkenaan menamakan peguam terbabit, malah mempamerkan alamat rumah dan nombor telefonnya pada kain rentang ketika berdemonstrasi. (MalaysianInsider)

Umi Habisdaa di'rogol' ?


So What? Apa yang 'what'? Tadaaaa..!! "I had sex with Ummi in London.." What ???? Habiss...daaa !! Baca dibawah.

A defence witness in the sodomy trial of jailed former deputy prime minister Anwar Ibrahim told the High Court today that he had sex with star prosecution witness Ummi Hafilda Ali.

"I had sex with Ummi in London," said Norazman Abdullah @ Baginda anak Minda to the murmurs of those seated in the public gallery.

The 40-year-old Iban told judge Arifin Jaka that he had known Ummi since 1992 but their relationship only became close when they were in London in June 1998, together with businessman and former MP S'ng Chee Hua (who was Norazman's boss then) and another friend.

"When we returned to Malaysia, Ummi told me that she would give my ex-wife RM200,000 so that we (Ummi and I) could get married and elope to London," Norazman said, adding that he was then married with two children.

"Ummi also told me that I would have a 25 percent share in a RM10 million advertising project," he added.

Ummi, who made court appearances during Anwar's corruption trial last year in designer attire and matching accessories, had told the press that she "is still a virgin".

She, together with former driver of Anwar's wife, Azizan Abu Bakar, wrote letters to Prime Minister Mahathir Mohamad alleging Anwar had committed sexual misconduct.

They later retracted their allegations and said they wrote the letters under coercion and on "mere suspicion".

"In the beginning, Ummi told me that the sodomy allegations against Anwar were true. But later, after our relationship became closer, she confessed that they were all fabricated," Norazman said.

He also told the court this morning that Ummi told him she "forced" Azizan to confess that he was sodomised by Anwar.

"Ummi told me that she did it because she hated Anwar and her brother Azmin Ali as they both did not give her any business projects.

"She also said that when Anwar was toppled from power, she will get an advertising project at Kuala Lumpur International Airport worth RM10 million from Tun Daim Zainuddin (business tycoon turned finance minister)," Norazman said.

He, however, added that he did not ask Ummi how she forced Azizan to make the confession.

Norazman, who is now a farmer, also told the court that while they were in London, Ummi had told him that Mahathir was the man behind the "50 Dalil: Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi Perdana Menteri" ("50 Reasons Why Anwar Cannot Become Prime Minister") book.

"She also told me that Daim, (former Malacca chief minister) Rahim Tamby Chik and (Umno executive secretary) Tengku Adnan Mansor were involved in the fabrication of the sodomy charges in the book," he said, in response to a question from defence counsel Gurbachan Singh.

According to Norazman, Ummi also told him that Khaled Jeffri was the writer of the book while (former finance minister) Tengku Razaleigh Hamzah, Daim and Tengku Adnan were the sponsors.

He added that Ummi called him one night in August 1998, and said that her father had disowned her because she had given false information for the contents of the book.

"Ummi called one night and said that she could not sleep and wanted to meet me as her father had chased her out of the house," he said.

Ummi's brother Azmin Ali, who was also Anwar's former private secretary and now state assemblyman for Hulu Klang, had testified earlier that Ummi is not the person she portrays herself to be and was disowned by her father in late 1998 "for running away with a married man overseas." ("[#1]Ummi eloped with a married man, says Azmin[/#]", April 7.)

Norazman also told the court that Ummi told him that she had written a letter to Mahathir but the contents (of the letter) were later amended by Aziz Shamsuddin, who was then the political secretary to the Prime Minister.

Meanwhile, the prosecution refused to cross-examine the witness, saying that his evidence was merely hearsay. Lead prosecutor Abdul Gani Patail told the judge: "Unless and if Ummi is called to testify, this evidence is all useless."

The court will resume on Friday as Anwar's lawyers said that the rest of their witnesses, including Daim, deputy education minister Aziz, former consumer affairs minister Megat Junid Megat Ayob and his wife Ziela Jalil would only be called in if Mahathir was allowed to testify in the trial.

Arifin yesterday said that he would announce his decision on the application for Mahathir's testimony in court on Friday. The defence and prosecution had argued over the relevance of the prime minister's evidence for more than three weeks.

Anwar, currently serving a six-year jail term for corruption, is on trial for sodomy and sexual misconduct.

He and his adopted brother Sukma Dermawan are charged with sodomising Azizan at Sukma's apartment on "one night at 7.45pm, between January and March, 1993".mAnwar has repeatedly denied all charges and said they were fabricated by political rivals to end his political career.

Ajinder Kaur, 24 April 2001

Polis terjah Adun, Adun saman Utusan, Awang makin tak selamat !

Pusat Khidmat Adun Sri Muda diterjah Polis. 13 anggota dari Unit JSJ menyerbu pejabat Adun tersebut kelmarin. Terjahan dan serbuan itu dipercayai bagi membantu siasatan kononnya beliau menghina Sultan Selangor baru-baru ini. 

(*) Apa lagi YB, saman ajer Utusan tu dengan Awang Selamat, kalau boleh up lebih sikit RM 800 juta kaa..! Berbaloi-baloi..!! Kisah lanjut skrol dibawah.

Polis menyerbu Pusat Khidmat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sri Muda, Shuhaimi Shafiei (gambar kecil) dan merampas peralatan komputer milik beliau bagi membantu siasatan berhubung dakwaan menghina Sultan Selangor melalui blognya.

Serbuan jam 11.30 pagi semalam dilakukan sekumpulan anggota polis dari Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Selangor.

Shuhaimi berkata, serbuan tersebut tidak disertakan waran, bagaimanapun beliau memberikan kerjasama penuh kerana merasakan pegawai polis yang ditugaskan juga bekerja di bawah tekanan dan arahan tertentu.

Menurutnya, beliau diberitahu petugas pejabat, polis akan datang pada 11.30 pagi mencari komputer yang dikatakan digunakan untuk memuat naik bahan seperti mana yang dibuat dalam aduan polis ke atasnya.

“Polis merampas satu unit pemprosesan pusat (CPU), monitor, papan kekunci dan beberapa kad nama. Mereka cadang hendak ambil semua, saya kata tidak boleh sebab aduan ke atas saya. Jadi ambil komputer sayalah. Saya tidak tahu apa yang diambil tetapi saya berharap mereka bertindak dengan profesional, fokus kepada isu yang berbangkit.

“Polis tidak hubungi saya tetapi hubungi pejabat saya. Inilah tindakan yang kita katakan tidak sepatutnya berlaku. Kalau saya yang disiasat, maklumkan kepada saya kita akan memberikan kerjasama penuh. Kita minta polis juga profesional,” katanya.

Beliau berkata, serbuan dilakukan oleh 13 anggota polis dari unit Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) termasuk anggota yang berkawal di pintu pejabat serta tiga CSI.

Dalam pada itu katanya, sehingga kini tiada perkembangan lanjut berhubung kenyataan yang dikeluarkan melainkan rampasan komputer milik beliau.

Beliau juga akan mempertimbangkan dengan serius untuk menyaman Utusan Malaysia dan Awang Selamat.

“Saya minta polis segera menyiasat Awang Selamat yang memfitnah dan memutarbelitkan kenyataan, mengambil separuh daripada artikel yang ada di Internet, menggunakan itu untuk menimbulkan keadaan seolah-olah saya menderhaka (kepada sultan)," katanya.

Walaupun akhbar tersebut lidah rasmi UMNO, katanya, ia seharusnya lebih beretika dalam mengeluarkan pandangan supaya apa yang disiarkan boleh menyedarkan masyarakat dan memberikan manfaat bukan memburukkan keadaan.

18SX - Lulus loan tapi upah mesti 'kangkang' !

Gila !! Rupanya nilai perempuan dalam Umno dimata pemimpin Bahagian hanya RM600 hinggit. Satu penghinaan yang cukup jelas kepada wanita. Jika dibaca dari umur perempuan yg menjadi mangsa itu (30an) mungkinkah Puteri Umno menjadi mangsa? Nampaknya semakin tidak selamat wanita di dalam Umno, apa tidaknya nak buat loan pun kena bagi 'upah'..! Upah pulak..'tut-tut', Subhanallah. Baca dibawah :

[..] Maklumat lanjut sedang dikumpul. Wanita berkenaan juga dimaklumkan bersedia untuk diambil keterangan dan membuat pendedahan. Jika tidak ada aral melintang percakapan 'beramaran' dengan beliau akan dapat diikuti.

Dari sumber yang dipercayai, wanita berkenaan telah pun menyerahkan dirinya kepada ketua bahagian berkenaan di sebuah hotel. Gambar ketua bahagian berkenaan semasa di hotel juga sempat dirakam oleh wanita berkenaan.

Ceritanya begini; wanita Umno berkenaan telah memohon bantuan kewangan sejumlah RM10,000 dibawah skim sebuah institusi yang dikelolakan oleh kerajaan Barisan Nasional. Untuk mendapat bantuan ini biasalah, wanita berkenaan kena mendapat sokongan PPM - Pegawai Penyelia Mukim kemudian akan disahkan oleh Ketua Bahagian Umno.

Wanita berusia lebih 30an ini - anak dara tualah kiranya, memohon bantuan berkenaan untuk memulakan perniagaan. Dia telah melalui proses biasa. Tetapi selepas lama menanti kelulusannya dia menghubungi atau bertanya ketua bahagian berkenaan.

Ketua bahagian itu telah menjanjikan akan cuba membantunya dengan memberi syarat tertentu sedia untuk melakukan khidmat sex dengannya. Kerana yakin dan terpdaya wanita berkenaan sedia menurut kehendak ketua bahagian berkenaan.

Beberapa bulan selepas menunggu permohonan tetapi tidak diluluskan menyebabkan wanita berkenaan mulai bising. Untuk menutup rahsia itu dari tertedah ketua bahagian berkenaan telah membayar sebanyak RM600 kepada wanita berkenaan dan meminta agar ianya tidak dihebohkan sementara usaha mendapat bantuan RM10,000 itu diusahakan.

Semua rakaman percakapan dan SMS semasa 'rundingan dan tawar menawar' yang berlaku antara ketua bahagian dengan wanita berkenaan dan termasuknya jumlah pemkaluman pemberian wang sebanyak RM600 juga disimpan dalam bentuk SMS akan didedahkan oleh wanita berkenaan.(sumber dipetik dari mso-melayu)


Jika kangkang macam ni, loan boleh up sikit. Tak main RM10 ribu beb! Apa barangg..!! Tak mintak pun..ketua bahagian siap letak proposal loan banyak mana..! Tak percaya ? You can try..ma !

Umi Habisdaa vs. Umi Hafilda ?

Cabaran Debat DSA Ibrahim terhadap Pak Najib menyebabkan PM 1 Malaysia tersebut mengelabah "Beruk". Apa tidaknya pelbagai isu dan salah guna kuasa dalam jangka masa 2 tahun ini yang menyebabkan beliau takut "Tokak" yang cuba disorok akan terbuka dan menyebabkan baunya akan dihidu oleh rakyat di negara ini.

Terkini...Wanita "Haprak" Umi Habisdaaa,... menjadi talian hayat Pak Najib untuk berdepan dengan cabaran Anwar tersebut. Wanita yang tiada akhlak ini memang sesuailah dijadikan "Barua" oleh Pak Najib untuk menepis cabaran DSA Ibrahim dalam isu debat. Akhirnya nanti surat khabar "Haprak" Umno akan memutarbelitkan isu dengan mengatakan DSA Ibrahim takut untuk berdebat dengan Umi Habisdaaa..

Maka hilanglah cerita cabaran debat Anwar dengan Pak Najib,la ntas terselamatlah Najib Mongolia ini dari menjadi bahan tertawa masyarakat kalau beliau tewas dalam debat tersebut. Inilah perancangan APCO yang menjadi perunding dalam pemerintahan Najib bagaimana untuk "Swing" isu yang akan memakan dan memalukan Najib Mongolia ini. (E-Karat Hijau)

Guiness Stout (baik untuk anda)

TV Umno kata Arak baik untuk anda. Apa punya bangang Menteri Penerangan Umno zaman dulu-dulu tu? Patut ler TGNA bilang Umno busuk sampai ke usus dah sekarang.


Mayat dan Iktibar (Siri 9) - Mulut mayat berbuih

Hari ini dipaparkan 1 siri yang dipetik dari tulisan Camar Putih tentang pengalaman beliau untuk sama-sama kita jadikan iktibar dan muhasabah diri. InsyaAllah.

Kisah ini berlaku seingat saya hampir 9 tahun yang lalu. Ketika itu saya bersama kawan-kawan yang lain dalam fatrah menduduki exam Sijil Menengah Rendah Agama ( SMRA ).

Seperti kebiasaannya, kami para pelajar agama aliran pondok, sering di undang untuk majlis-majlis keagamaan dan ‘adat tradisi’ orang kita. Dan hari kebiasaan pula selalunya hari khamis malam jumaat undangan orang kampong melimpah ruah. Nak ambil ‘berkat’ budak agama katanya. Undangan membaca yassin, solat jenazah, solat hajat, kenduri dan sebagainya bagaikan undangan orang besar buat kami.

Ringkas cerita, saya bersama kawan-kawan senior yang lain di undang untuk membaca 30 juzuk untuk seorang penduduk kampong yang baru meninggal petang tadi. Kami seramai 10 orang yang di pilih oleh ustaz bersiap sedia seperti biasa menunggu kenderaan untuk datang menjemput.

Tiba di rumah jenazah, waris arwah menyambut mesra kedatangan kami. Di bawa makan dan minum dahulu sebelum ‘beruzlah’ untuk semalaman bersama dengan jenazah.

Selesai mengisi ‘minyak’, kami bersama masuk ke dalam bilik jenazah. Kecil sahaja ruangnya. Jenazah yang terbaring kaku di atas katil, di tutup kemas dengan kain pelikat dan serban berwarna putih. Keadaan itu biasa sahaja bagi saya dan kawan-kawan yang lain.

Selesai mengambil tempat, kami membahagi juzuk dan ‘turn’ untuk giliran berjaga malam. Saya memulakan ‘larian’ pertama dengan 2 orang sahabat yang lain.

Jam menunjukkan malam kian menginjak ke persada rembulan mengambang. Saya bersama 2 orang kawan yang lain masih khusyu’ meneruskan pembacaan ayat-ayat suci Quran. Rumah waris jenazah kian lengang. Orang kampong yang ligat bersembang di ruang halaman rumah kian mengundur diri.

Sedang kami khusyuk membaca, masuk seorang waris bersama seorang tetamu untuk menziarahi jenazah. Saya yang kebetulan duduk di sisi kepala jenazah, membalas salam tangan yang di hulurkan.

Selesai tetamu itu menyedekahkan doa kepada jenazah, warisnya membuka penutup yang menutupi wajah jenazah yang tidak di singkap sedari tadi lagi.

Bacaan saya terhenti. Saya tergamam. Mata saya tepat memandang raut wajah manusia yang tidak bernyawa yang tidak langsung saya dan kawan-kawan tatapi sejak kami memulakan bacaan seawal jam 12 tengah malam.

Mulutnya mengeluarkan buih yang banyak!!

Waris jenazah membersihkan buih yang terdapat di mulut jenazah tersebut, namun ia terus keluar. Saya yang baru pertama kali melihat mayat yang berkeadaan sedemikian agak kaku dan terkejut.

Mungkin waris jenazah menyedari keadaan saya, lantas menutup kembali dan terus keluar bersama tetamu itu. Kawan-kawan yang melihat keadaan saya lantas bertanya bagaimana rupa jenazah itu. Saya hanya mampu membuat isyarat ‘diam dan jangan bertanya’ kepada mereka.

Bunyi binatang yang melata di kampong ceruk terus menghiasi suasana tengah malam. Saya yang melihat wajah jenazah sebentar tadi hanya terus memberanikan diri meneruskan bacaan. Enggan menceritakan kepada kawan-kawan yang lain sebagai menghormati ‘maruah’ jenazah yang terbaring kaku di hadapan kami. Dan satu lagi, agar mereka yang lain tidak terkesan emosi untuk terus berjaga malam!

Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar sehingga matahari menjengah wajahnya. Saya sempat berbual dengan waris jenazah tersebut dan beliau menceritakan kenapakah ia berkeadaan sedemikian.

Katanya jenazah tersebut adalah adiknya dan meninggal dalam umur 21 tahun! Pemergian adiknya adalah di sebabkan terlalu obses meminum minuman bergas dan memakan maggi! Cerita abangnya, adiknya jarang memakan dan meminum selain daripada itu. Pagi, tengahhari, petang, malam, itulah yang di jamahnya sehingga menemui ajal!

Wahh!!gerun juga saya mendengar cerita di sebalik tabir ini..

Apa pun, ajal maut di tangan Allah. Sedekah saya bersama kawan-kawan berbentuk 30 juzuk al-Quran sepanjang malam moga-moga menjadi pendiding buat Allahyarham di alam barzakh sana.

(*) artikel ini pernah diterbitkan di blog 'politikbanjar' versi asal pada 10 Ogos 2010 tahun lalu.

(18SX) Cerita kecil Malam Kliwon - Bomoh Power Ah Fatt !

Donat Tramp adalah seorang tua berusia 50an yang kaya. Kekayaannya bernilai jutaan dollar dan dia termasuk dalam senarai orang terkaya di dunia. Dengan kekayaannya itu, dia menjadi buruan wanita-wanita yang gilakan harta. Kebetulan, baru setahun yang lalu dia menduda menyebabkan ramai yang berani untuk mendekatinya.

Dalam banyak-banyak wanita itu, Tramp terpikat dengan seorang wanita muda bergetah berusia lewat 20an. Wanita itu dikenalinya di kelab malam tempat dia selalu melepak bersama rakan-rakan billionaire ataupun melepak bersama clientnya. Ringkasnya, wanita berkenaan adalah pekerja G.R.O di kelab malam tersebut.

Nama wanita tersebut ialah Maria Ozawa yang baru bekerja di kelab malam tersebut. Pelanggan pertama Maria adalah Tramp dan Tramp sudah memesan kepada pemilik kelab malam tersebut agar tidak membenarkan Maria dilanggan oleh pelanggan lain. Dengan kekayaannya, semestinya Tramp mampu berbuat begitu.

Lama kelamaan, Tramp benar-benar angau kepada Maria. Setiap hari dia mahu bertemu dan dilayan oleh Maria sepenuhnya. Ajakan Maria untuk berkahwin dengan mudah dia menyetujuinya.

Matlamat Maria hanyalah inginkan kekayaan Tramp. Dia tahu yang Tramp sudah tua dan dia bakal berkongsi harta dengan anak-anak Tramp kelak jika dia menjadi isteri yang sah.

Beberapa bulan selepas mereka bersetuju untuk berkahwin, maka perkahwinan besar-besaran diadakan untuk mereka berdua. Walaupun anak-anak Tramp tidak bersetuju tetapi Tramp tidak kisah itu semua. Lagipun Tramp adalah ketua dalam keluarga dan ketua dalam perniagaannya.

Seperti pasangan berkahwin yang lain, mereka melalui malam pertama mereka sejurus tamat majlis perkahwinan tersebut. Walaupun Maria adalah pekerja G.R.O kepada Tramp sebelum ini, tetapi Tramp tidak pernah diberi peluang untuk 'merasai' Maria sepanjang tempoh tersebut. Maria bijak dan licik mengelak untuk menjadi teman ranjang Tramp sebelum mereka menjadi pasangan suami isteri.

Malam pertama itu amat memuaskan buat Tramp tetapi bukan kepada Maria. Bagi Maria, Tramp sudah kekurangan tenaga dan tuttt-nya kecik sahaja. Begitulah malam-malam seterusnya yang menyebabkan Maria tidak puas dengan nafkah batinnya. Mungkin inilah akibatnya jika berkahwin disebabkan oleh nafsu semata-mata menyebabkan Maria hanya menilai Tramp dari segi hubungan ranjang mereka padahal selainnya Tramp adalah lelaki yang mengambil berat terhadap Maria.

Sewaktu Maria mengikuti kelas Gym, dia berkenalan dengan Instructor yang hensem dan sasa bernama Buragas. Maria terpikat dengannya dan menggunakan pelbagai cara untuk menggoda. Buragas pula melayan Maria dan dia sememangnya suka digoda.

Perkara ini dapat dihidu oleh Tramp. Namun, disebabkan teramat sayang kepada Maria, Tramp tidak melakukan apa-apa. Lagipun Tramp tiada bukti kukuh untuk menceraikan Maria. Jika dia menceraikan Maria sebegitu, maka yang untung hanyalah Maria kerana dia bakal mendapat hak kepada hartanya.

Atas nasihat kawan baiknya, Tramp bertemu bomoh Ah Fatt. Bomoh Ah Fatt mempunyai ilmu yang kuat hingga dapat melekatkan pasangan yang curang.

"Malam-malam, masa lu bikin kliwon sama isteli... lu lulah (ludah) satu kali sama itu isteli lu punya balang. Sebelum itu, lu kena baca ini jampi. Hafal ingat ini jampi. Saya sulah share power sama lu", kata Bomoh Ah Fatt.

"Macam mana kalau isteri saya perasan saya ludah?", tanya Tramp.

"Haiyaa! Mana moleh pelasan maaa. Lu pula-pula la buat itu skill 'nit-not nit not' sama bini lu punya", cadang Bomoh Ah Fatt.

"Ya. Macam tu mesti saya punya bini tak perasan", kata Tramp. Seperti yang diarahkan, Tramp melakukan apa yang di suruh oleh Bomoh Ah Fatt pada malam berkenaan dan Maria tidak menyedari semua itu.

Seminggu kemudian, Maria berjaya menggoda Buragas dan mengajaknya untuk melakukan skandal di atas ranjang. Itulah kali pertama mereka bakal melakukan aktiviti yang terkutuk berkenaan. Sebelum ini, mereka hanya saling rapat-merapati serta berpegang-pegangan di dalam Gym seperti ia satu tindakan yang tidak sengaja. Jika kelihatan sengaja pun, ia kelihatan seperti Buragas melakukan tugasnya menjadi instructor kepada Maria.

Dengan perancangan yang jitu, mereka menempah satu bilik hotel yang mewah. Di situlah mereka bakal melunaskan nafsu serakah sesama mereka dan mereka berjaya tanpa apa-apa kesan sampingan.

Tramp hanya menyedari perkara itu pada suatu malam sewaktu dia hendak bersenggama dengan Maria. Dia melihat ada Love-Bite pudar pada paha Maria. Melihatkan Love-Bite pudar itu, Tramp naik marah lalu menyoal siasat Maria. Pecahlah tembelang Maria yang sudah curang kepada Tramp.

"Aku ceraikan dikau dengan talak tiga!", teriak Tramp kepada Maria yang menangis teresak-esak di ruang tamu rumah bak istana mereka. Situasi itu dilihat oleh anak-anak serta menantu Tramp. Maria tidak dapat berkata apa-apa dan hanya menangis sahaja.

Sebelum di usir daripada rumah, Tramp bertanya untuk mendapatkan kepastian. "Kenapa tidak melekat?", tanya Tramp kepada Maria.

Maria terpinga-pinga dan Tramp menerangkan semuanya. Baru Maria tahu yang aktivitinya mahu berskandal sudah dihidu lama dan baru juga Maria tahu yang perangkap sudah dipasang kepadanya.

“Kenapa!?”, tanya Tramp dengan nada marah.

Dengan penuh tangisan Maria menjawab, "Sekecil-kecil tutt abang… kecil lagi Buragas punya..nak melekat macamana ? Huhuhu.."

Moral of the story : Jangan skandal dengan laki atau bini orang. Jika tidak melekat pun, mungkin boleh ditangkap basah. Jika selamat pun, itu hanya di dunia kerana di akhirat nanti balasan tetap ada kepada orang-orang yang curang kepada pasangannya.

(*) Terbitan sumber artikel asal dari blog unfiltered-madness utk ABO

Gadis Kliwon itu memang cantik !

Siapa gadis cantik ini? Wajahnya seperti baik-baik sahaja. Memang dia ber'wajah' baik. Dia juga bukan lawan Fasha yang sendat sana-sini itu, minah gila glamor yang tahu hanya tayang bodi pakai bikini di pantai Indon.

Gadis/bini orang ini lebih baik dari si Fasha.

Tunggu eksklusif berkaitan gadis/bini orang ini di blog pada lewat petang ini. Gegar..!! Sekadar merai malam kliwon..tidak apa yaa..! Terbitan boleh dibaca pada jam 6 petang ini. - Bomoh Ah Fatt 


Malam Kliwon terus GAGAL : Sinopsis kisah benar 1 oleh MRK albanjari

Sebentar tadi(baca malam tadi) ada seorang suami datang jumpa saya mengadu sejak dia kahwin 3 bulan lepas dia belum dapat bersama(berkliwon) dengan isterinya.

Sebab utama kerana isterinya kata, dia masih sayangkan boi frenk dia dan siap bagi warning lagi benda 'tut-tut' dia itu hanya untuk boi frenk. Dan tubuhnya bukan utk mamat yang jadi suami dia yang sah sekarang ini. Isterinya selalu berkepit dengan boi frenk dia, itu yang mamat beritahu, malah siap tunjuk rakam aksi sex isterinya dengan balak dia(isterinya) dan ada gambar sekali.

(*) Bro..kalo macam itu, sampai kiamat ler tak boleh nak berkliwon. Walaupun sah jadi isteri. Ker jadahnyer punya bini macam tu? Tapi kalo dah ada bukti di'preetttt' oleh boi-frenknyer, sesyuaaii lagi ker nak dijadikan bini..huhuhu, tak rela aku. Tak tahu ler kalo suami tu jenis 'cukong', semua sapuu...!

Umno ni..dalam dok nazak pun masih sombong !

8 Safar 1432H |.

Cerita rogol masih tergantung. Cerita SUK pula semakin mudah difahami apabila kronologinya mula diperkisahkan. Kemudian menyelit kembali cerita UG apabila pimpinan utama PAS dijemput santap bersama pimpinan utama UMNO di istana. Difahamkan bahawa PAS telah menyatakan pendirian untuk terus bersama PKR dan DAP dalam keluarga PR.


Nun di Jelebu, agak sukar untuk mempercayai Menteri Rais merogol pembantu rumahnya. Manakan mungkin Menteri Rais yang pakar dalam undang-undang dan budaya gagal mengawal kehendak seksnya. Sumber asal cerita ini dikatakan dipetik dari laporan Migrant Care yang berpejabat di Jakarta.

Menteri Rais menafikan cerita ini. Robengah juga menafikannya. PM Pak Lah juga menafikannya. Dan nampak macam kisah ini akan berakhir. Tetapi Migrant Care masih terus mempertahankan laporannya. Robengah sememang telah diperkosa. Robengah tidak mahu kisahnya diperpanjangkan. Robengah takut diC4. Rakyat mula berfikir, mungkin ada benarnya yang Menteri Rais memperkosa Robengah? Cerita semakin panas. Biarlah masa dan keadaan menentukannya.

Di Selangor pula ada pihak cuba melagakan MB Khalid dengan istana. Dalam zaman UMNO, MB mempersembahkan senarai calon SUK untuk diperkenankan sebagai SUK. Dalam zaman PR, KSN yang mempersembahkannya. Tradisi dan kebiasaan atau mungkin juga undang-undang sah yang tidak memihak UMNO tidak akan diguna pakai di negeri yang dikuasai oleh PR. Negeri Perak telah menerima bahana akan pencerobohan undang-undang oleh UMNO.

Kekadang rakyat menjadi keliru. Ingin bersuara, tetapi takut dan bimbang dikatakan derhaka pula kepada istana. Lihat apa yang terjadi pada ADUN Seri Muda. Macam-macam tohmahan diterimanya melalui media UMNO. Rakyat mula berfikir, siapa sebenarnya derhaka kepada istana? PR atau UMNO.

Sebagai penyokong PR, marilah kita melihat dan meyakini bahawa segala tindak tanduk yang dilakukan oleh UMNO adalah usaha-usaha akhir mereka meminta nyawa daripada rakyat untuk terus berkuasa selepas PRU13. Sayangnya UMNO terlalu kasar. UMNO telah hilang pertimbangan berpandukan mata hati. UMNO meminta agar nyawanya dilanjutkan dengan nada yang kasar. ( Dango Mamamat)

Kemelut Selangor : Krisis yang di'sengaja'kan !

8 Safar 1432H | Nizar.

Krisis yg berlaku di negeri Selangor kini seakan2 mirip krisis negeri Perak apabila berlaku rampasan kuasa yg di dalangi oleh SS Perak ketika itu. Cuma beza sedikit kerana di Selangor ia terjadi kerana SS lama bersara. 

Di Perak pula SS tidak bersara hingga kini masih SS Perak dengan gaji lumayan dan segala kemudahan JUSA A yg dinikmatinya, tapi masih buat kerja SS Perak (Jusa B) dan kini dianugerah pingat Dato' Seri atas tungkuslumusnya dlm mendalangi rampasan kuasa Perak pada sepanjang tempoh hampir 11 bulan sehingga penghakiman mahkamah persekutuan.

Namun apa yang perlu diberi perhatian adalah pelanggaran konvensyen, protokol, adatkebiasaan semangat perlembagaan yang amat ketara. Plotnya sama berserta pelakun sekali cuma lenggok tarianya sedikit berbeza kerana di Selangor pelakun utama adalah PM,Presiden UMNO tapi tetap Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor. Manakala rampasan kuasa di Perak didalangi pelakun utama yang ketika itu hanya sebagai Timbalan Presiden UMNO, Timbalan Perdana Menteri tetapi dia adalah Pengerusi UMNO negeri Perak.

Pelakuranan seperti pihak Istana, KSN, Pengarah JAIS/JAIP dan SS pula, seolah-olah sebiji serupa. Dan ramai yg terlepas atau tersilap tafsir bahawa di Selangor yg menjadi petualang utama ialah mantan SS. Dialah yang membelakangi Tan Seri Khalid, MB Selangor dengan bantuan dan persetujuan KSN. Di Perak oleh kerana tiada persaraan SS maka SS sedia ada kini menjalankan terus kegiatanya dengan KSN.

Menyedari peranan SS ketika itu yang membelakangi saya mungkin ramai yang masih tak lupa bagaimana pergelutan saya dengan SS Perak bila dia membelakangi saya dalam penentuan Pengarah JAIP apabila saya mengarahkan pengarah tersebut dilucut dan dikembalikan ketempat asalnya atas sbab tertentu. Hampir 2 bulan dan heboh dalam akhbar kemelut itu berlaku sehingga saya melantik Datok Mohd Nor Mansur Al-Hafiz menjadi Pengarah JAIP baru hingga kini. UMNO pukul canang ketika itu mencernakan seolah saya bermusuh dengan Istana. Panjang episod tersebut dan yang paling tak mampu saya lupakan.

Mengesan dan mengenali kaedah sabotaj yang dibuat SS Perak ketika itu saya mengadap Istana dan melafazkan rendah hati keluhan memohon Tuanku membantu menukar SS tersebut bahkan bukan sekali tetapi dua kali saya merayu agar SS itu ditukarkan. Tak cukup dengan itu saya ambil inisiatif bertemu KSN (Tan Sri Sidik Hassan sekarang) pohon penggantian baru atau dibawa saja dia(SS) balik kepangkuan Putrajaya namun tiada respon. 

Kemudian saya berjumpa KSN kali kedua apabila suasana jadi kritikal. Kali kedua itu saya betul-betul merayu kepada KSN ambilah SS itu dan tukarkan dia kerana dia tidak membantu saya dan kerajaan PR Perak dalam mentadbir bahkan di sabotaj. Apabila semua tidak berjaya, saya tandatangan dokumen prestasi SS sebagai cemerlang dan dinaikan pangkat ke JUSA A semata-mata diatas harapan SS akan di angkat menjadi Ketua setiausaha Kementerian dengan JUSA A dan mesti dibawa ke Putrajaya. 

Namun tidak terjadi walaupun SS dinaikan pangkat tetapi masih diletakan sebagai SS perak dan kerajaan negeri terpaksa tanggung semua gaji dan kemudahan sebagai Jusa A. Itu jugalah sebabnya kenapa apabila saya kembali menjadi MB Perak setelah diisytiharkan Mahkamah Tinggi KL, pertama saya umumkan pada 11 Mei 2009 ialah "pengantunggan" SS itu dan diambil tugasnya oleh Pegawai Kewangan Negeri Dato Jamaluddin Al-Amini (SFino). Tapi UMNOI rampas semula menggunakan Mahkamah Rayuan dalam sekelip mata. (MB semula hanya utk tempoh 18jam)

Mengenangkan insiden di Selangor kini saya berperasaan pergolakan ini sengaja dicetuskan dengan membelakangi YAB MB Selangor dalam melantik SS baru. Orang yang menjadi dalang tidak lain dan tak bukan ialah SS Selangor sendiri iatu yang baru bersara dan kini dilantik menjadi ahli dewan di Raja Selangor setelah menyempurnakan tugasan memporakpurandakan kerajaan PR Selangor sehingga kemahuan untuk dirampas atas arahan pimpinan politik UMNO tertentu. (sumber - Kamparinn)

Orang ramai nampak seperti menyalahkan Datok Khusrin. Dalam konteks merampas kerajaan Selangor kini Datok Khusrin hanyalah dijadikan sebagai perkakas atau ajen sebab umum tahu namanya tidak langsung tersenarai sebagai calun yang layak dan wibawa dalam semua aspek pengurusan dan pemerintahan negeri dan sebuah kerajaan lebih lagi Pakatan Rakyat.

Jadi kita semua lihat saat kekhianatan UMNO BN dalam rampasan kuasa di Selangor. Sentimen durhaka pada Sultan Selangor dimainkan oleh UMNO terhadap MB Selangor dan kerajaan PR Selangor. NGO diperalatgunakan buat bantahan dan demo atas emosi ketuanan kebangsaan Melayu. Namun kita tetap yakin, "wamakaru wamakarollahu Wallahu khairul maakirin"

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: albanjari Online Popular Posts ::

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |