PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

BKF 3000 - Tak 'akidah' ler kalo cam tu ! Puihhh..!!

Jika betul seperti dilapor, tak akidah ler camgitu ! Rakyat biasa beli harga pasaran, tapi bab orang beso beli, harga paksa-paksaan. Mana aci gitu bro !! Kalo nak murah nah hambekk jer 'cam..nyi' macam kat bawah ni..jual murah-murah, RM7 ribu jerk..plat BKF 3000 no hal bro..! 


Alkisah mantan Exco Agama Selangor yang dipecat partinya memohon kepada MB untuk membeli kereta rasminya (Toyota Camry) dari Kerajaan Negeri. Dikhabarkan beliau sayang sangat kepada nombor plet kereta tersebut. Maka MB atas sikap terbukanya bersetuju dan mengarah JKR Selangor membuat penilaian terhadap Camry tersebut. Camry yang dibeli Kerajaan Selangor pada asalnya sebanyak RM175,000 dinilai berharga RM100,000.

Apabila JKR memaklumkan mantan Exco Agama tersebut, beliau cuba 'tawar-menawar' dengan meletakkan harga RM70,000.

Namun JKR menolak. Dimaklumkan mantan Exco Agama menghubungi pegawai JKR tersebut dan mengeluarkan kata-kata kesat terhadapnya.

Sikap seorang berkelulusan PhD yang kononnya begitu bersungguh-sungguh mempertahankan akidah Islam dan hak Melayu tersebut mengejutkan penjawat-penjawat awam hingga menjadi bualan di kalangan mereka. - (Maklumat yang diperoleh daripada SUK Selangor, Shah Alam)/Perakite

6 comments:

  1. Mazwandi Mustaffa said...

    Bang, dengar cerita, ini cerita fitnah terhadap DrHA. Selidik dulu bro....

  2. Anonymous said...

    Biasala, blogger sekarang mana ada takut api neraka.

  3. Anonymous said...

    Ye lah.. blogger umno memaaaang takut pada api neraka...
    Kau ingat hassan tu mulia sangat ke?
    jangan taksub melampau , bagus kau ikut dia masuk umno

  4. Anonymous said...

    Selidik dulu sebelum keluar cerita macam ni. No plat pun tak betul. Kata pejuang Islam, tapi sebar fitnah. Kan ramai penyokong Pakatan kat SUK tu. Tanya mereka dulu kebenaran cerita ni.

  5. Anonymous said...

    bro... org suk n perakite tu xlh caye bro.. mcm bangang statement blog nie.. ingat hasan ali ni mcm nizar or khalid samad yg menyundal cite x tentu arah tu? plz recheck!!!!

  6. Anonymous said...

    iye ke ni asang..cer citer cer citer

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |