PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

18SX : Umi Habisda yang hobinya suka 'tarik' !

albanjari | -
Minah baju merah desak sultan tarik gelaran 'dato' seri' yang 'dajal' terima. Perh..power betul minah baju merah tu yer..boleh main arah-arah sultan di Malaysia untuk tarik gelaran.

Agak-agak kalau ter'jodoh' mana-mana jantan dengan minah merah tu, apa lagi yang dia akan 'tarik'NOTA ISU - Umi Hafilda gesa sultan buang gelaran ' Dato' Seri'

KLANG: Ummi Hafilda Ali yang menjadi saksi kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 1999 mencadangkan kepada Majlis Raja-Raja agar menarik semula gelaran ‘Datuk Seri’ yang dianugerah kepada Ketua Umum PKR itu.

Cadangan itu katanya disebabkan peribadi Anwar yang buruk dan dikaitkan dengan pelbagai salah laku seks, penipuan maka bekas Timbalan Perdana Menteri itu tidak layak menerima gelaran tersebut.

Beliau yang menggelarkan Anwar sebagai ‘dajjal’ sepanjang ceramahnya berkata pemimpin pembangkang itu dikurniakan kelebihan sebagai seorang pemidato yang hebat.

Namun Ummi mendakwa kelebihan itu digunakan Anwar untuk memutar belit kebenaran di mata rakyat sepanjang program ceramahnya.

“Saya cadangkan kepada Majlis Raja-Raja untuk menarik semula gelaran Datuk Seri daripada Anwar Ibrahim.

“Ular dalam Pakatan Rakyat adalah Anwar Ibrahim. Dia mahir berpidato itu kelebihan Allah bagi tapi disalah guna untuk memutar belitkan cerita, tapi jika kita kaji kenapa beliau (Anwar) tidak mahu bersumpah laknat?

Suruh bagi darah pun tidak mahu bagi…kalau kita buat salah apa susahnya bersumpah laknat?,” soalnya ketika menyampaikan ceramah dalam Roadshow Selamatkan Dun Selangor, pendedahan pembohongan Anwar Ibrahim di Meru malam tadi.

Menceritakan detik sebelum pemecatan Anwar sebagai Timbalan Perdana Menteri pada 1998 lalu, Ummi mahu rakyat menilai sifat sebenar pemimpin pembangkang itu.

Ummi mendakwa sehari sebelum Anwar dipecat pemimpin pembangkang itu berkata akan berdiri teguh di bawah kepimpinan Perdana Menteri ketika itu, (Tun) Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad.

Sehari selepas sambutan kemerdekaan iaitu ketika pemecatannya dibuat, Anwar mula mengutuk Mahathir dengan pelbagai kata-kata cercaan.

“31 Ogos 1998 sehari sebelum dipecat….Mahathir kata orang Melayu mudah lupa. Sebab itu Mahathir buat sajak Melayu mudah lupa. Masa hari merdeka wartawan serbu Anwar kerana sudah hidu beliau akan dipecat. Tapi Anwar kata saya akan berdiri teguh di belakang kepimpinan Datuk Seri Mahathir, ketua saya hanya satu, nakhoda saya hanya satu iaitu Mahathir.

“Pada 1 September 1998 saya dan para menteri berkumpul di Sri Perdana untuk membuat keputusan drastik dan dia (Anwar) dipecat.

“Maka dia pun kata maha Firaun, maha zalim, mamak kutti, mamak penipu, diktator dan sebagainya. Nilaikan manusia jenis apa dia ini, bila ada kuasa junjung…kena pecat kutuk Mahathir,” dakwa Ummi.

Ulangi sumpah laknat

Ummi turut menyatakan dua sumpah laknat dibuatnya bagi menolak fitnah dilempar ke atasnya kerana membongkar perbuatan liwat membabitkan Anwar.

Sumpah laknat pertama menafikan penglibatan dirinya dengan Mahathir manakala yang kedua tentang zina dengan Baginda Minda.

“Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani, saya bersumpah tidak pernah diupah bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir (Mohamad) atau mana-mana tokoh politik bagi membuat keterangan bersumpah berkaitan salah laku Anwar. Seandainya berbohong, saya sanggup dilaknati Tuhan sehingga hari ini.

“Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani, saya bersumpah tidak pernah berzina dengan insan Baginda Minda Abdullah dan sekiranya saya berbohong biarlah Allah melaknat saya,” katanya dihadapan 200 orang hadirin yang hadir - FMT

1 comments:

  1. Anonymous said...

    Antara bukti laknat terhadap dia ialah sampai bapa dia meninggal, dia tak mengaku pompuan ni anak dia dan sampai sekarang dia dipulaukan adik-beradik dia. Dia bersumpah tak berzina tetapi Azman Baginda buat pengakuan dia berzina dengan pompuan ni dalam mahkamah masa perbicaraan tahun 2001 bukan kat ceramah.

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |