PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

HOT ! Gila punya 'kaya', Ketua Pemuda PAS Pusat sila jawab !

Apa nak kisah...yang kaya tu orang kita juger...! Kaya hasil usaha sendiri, atau kaya 'segera' ?  Kalo kaya 'segera'..Hmmm...itu memang nak kena 'kesah' yeop ? Kalau lah ketua Pemuda PAS Pusat se'kaya' ini...tak cukup tanah Ustaz tu kena sesah...hahaha..!! 


Harta Kekayaan Terkini Ketua Pemuda PAS Pusat :
Saya Nasrudin bin Hassan, nombor kad pengenalan 701124-11-5267, diamanah sebagai Ketua Dewan Pemuda Pas Malaysia, bertugas di tingkat dua pejabat Pemuda Jalan Raja Laut.

"Isteri Wan Hamidah Wan Daud, tanggungan anak, enam orang," ujar Nasrudin memulakan pengumuman berkenaan harta dimilikinya.Beliau kemudian memaklumkan bahawa hanya mempunyai simpanan tunai RM9,000 dalam akaun simpanan tetap. Nasrudin turut mengumumkan pendapatan isterinya yang bekerja sebagai guru.

"Pendapatan gaji isteri RM4,000, elaun saya yang diberi oleh Dewan Pemuda Pas Malaysia RM2,500, rumah sewa yang disewakan dengan kadar RM300. Jumlah keseluruhan pendapatan saya sebulan RM2,800.

"Tanggungan, pinjaman perumahan, bulanan yang terpaksa dibayar oleh saya terhadap rumah yang saya miliki ialah RM530 sebulan. Kenderaan RM1,400 sebulan. Sementara tanggungan isteri terhadap rumah yang dimiliki olehnya terpaksa dibayar RM1,230 sebulan," katanya. "Itulah harta yang saya isytiharkan, yang saya miliki. 

Harta Kekayaan Ketua Pemuda Umno Perak - sila baca di SINI

" Jika kita mengejar AKHIRAT, DUNIA akan datang bersujud kepada kita, "

5 comments:

  1. Samsudin Jidin said...

    Ingat mati untuk kusyuk solat - mybabah.blogspot.com

  2. Anonymous said...

    umh ketua pemuda pas pun aku tahu..tpi umh ayah dia...dkt sngt dgn umh aku...anak peneroka felda..klu nek moto seminit pun tak sampai...ayah ketua pemuda pas hanya peneroka felda dan bisnes kecil kecilan jual gas...adik ustaz pun aku kenal...tak mcm puak bn klu.ada jawatan besar...semua pun besar..sembang pun besar..itulah bn

  3. Saipul Nizam said...

    umh ketua pemuda pas pun aku tahu..tpi umh ayah dia...dkt sngt dgn umh aku...anak peneroka felda..klu nek moto seminit pun tak sampai...ayah ketua pemuda pas hanya peneroka felda dan bisnes kecil kecilan jual gas...adik ustaz pun aku kenal...tak mcm puak bn klu.ada jawatan besar...semua pun besar..sembang pun besar..itulah bn

  4. gloria abdullah said...

    Awal tahun 1999 sy pernah tinggal dgn kelurga ustaz azizan (skg mb kedah)...msa tu beliau jd adun sik. Tempat tinggal rasmi beliau sklurga beluau amat daif...tdk sesuai dgn status adun. Semua urusan rumah tangga a-z istri beliau uruskn. Tiada org gaji. Beliau wlupun slalu ada d rumah tp sibuk bjumpa/myelesaikn mslh rakyat. Mmg tabik dgn pmimpin2 pas....hidup bgitu sederhana.

  5. gloria abdullah said...

    Awal tahun 1999 sy pernah tinggal dgn kelurga ustaz azizan (skg mb kedah)...msa tu beliau jd adun sik. Tempat tinggal rasmi beliau sklurga beluau amat daif...tdk sesuai dgn status adun. Semua urusan rumah tangga a-z istri beliau uruskn. Tiada org gaji. Beliau wlupun slalu ada d rumah tp sibuk bjumpa/myelesaikn mslh rakyat. Mmg tabik dgn pmimpin2 pas....hidup bgitu sederhana.

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |