PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Puaka ke jadah punya 'princess' !!

Tanah 3 segi tu memang 'hak' kau ! Jeniffer Lopez la lu..Ptuiihh..! 

KUALA LUMPUR – Anak perempuan kepada Jamalul Kiram III yang menggelar dirinya, Princess Jacel Kiram menerima kecaman teruk dari pengguna laman sosial, Twitter sebaik dia memulakan kempennya di laman itu dengan nama @jacelkiram, hari ini.

Ada pihak di laman berkenaan melihat cubaan Jacel Kiram menyertai laman atas talian itu adalah untuk memperluas kempen bagi menyokong pencerobohan pengganas Sulu di Sabah, di samping cuba mendapatkan pengiktirafan untuk Kesultanan Sulu.

Pelbagai bentuk kecaman dan hinaan diterima Jacel khususnya daripada pengguna Twitter dari Malaysia yang berang dengan tindakan penceroboh-penceroboh dari Sulu yang setakat ini telah membunuh 10 anggota pasukan keselamatan Malaysia di Lahad Datu dan Semporna.

Antara makian yang diterima Jacel Kiram ialah “@klubbkidd Kau dan keluarga kau patut faham yang kehadiran kamu semua tidak dialu-alukan. Kau mungkin sedang berkhayal yang kononnya kau mempunyai hak azali ke atas Sabah.” Turut kelihatan, rasa tidak puas hati terhadap tindakan penceroboh Sulu, “@FirdausAzil Askar kau datang, penggal kepala tentera kami, cacatkan tubuh mereka dan kau masih cuba tipu dunia bahawa kami yang kejam?”

Sebagai reaksi balas, Jacel Kiram berkata “Beritahu kerajaan kau, bagi balik tanah kepunyaan kami!”. Jacel turut meluahkan keyakinan bahawa keluarganya berhak ke atas Sabah, “Baca balik sejarah. Sabah tidak pernah jadi milik Malaysia! Mereka masih bayar sewa!”.

" Jika kita mengejar AKHIRAT, DUNIA akan datang bersujud kepada kita, "

0 comments:

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |