PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Dosa Kudeta ! Antara syahid di Mesir dan jihad di Perak !

Komenter Mat Saman Kati di wall FB, tulisnya :

Aku simpati dengan Ikhwan sebab aku pernah rasa kekecewaan dan kehampaan apabila kemenangan kita dirampas secara tak demokratik. Bila Perak dirampas oleh BN dengan kerjasama Sultan, aku boleh rasa macam mana sakitnya hati. Dan bila diajak melawan, aku pun turut "berjihad" dengan meninggalkan anak bini selama tiga bulan. 


Tapi yang melaung perjuangan hanya panas sekerat jalan. Tak ada sapa yang nak "syahid", tak ada sapa yang bersedia di penjara. Yang terus merana adalah mereka yang turun kejalan. Yang terus dibicara adalah mereka yang baring depan sultan. Manakala mereka yang menjerit tentang jihad dan perjuangan, sudah berulang alik ke Istana. 

* Komen Wak - aku nak komen apa ? Memang betui kata dia...!!

  " Jika kita mengejar AKHIRAT, DUNIA akan datang bersujud kepada kita, dan biarlah nampak miskin tapi berharta dan tidak berhutang, daripada nampak hebat tapi tidak berharta dan banyak hutang "

0 comments:

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |