PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

PANAS BERAPI - Hoi RBF, lu tunjuk sama aku surat jemputan rasmi !

Kalo nak memfitnah pun ,biar otak letak kat kepala, jangan letak kat kepala 'kote'. Sedap mulut lu bilang pemimpin DAP, PKR dan PAS boikot majlis sambutan ulangtahun keputeraan Sultan Perak ke 83 yang sedang berlangsung di Istana Iskandariah Kuala Kangsar hari ini.

Surat jemputan ada hantar kaa? So boleh lu tunjuk sama aku surat jemputan rasmi undangan untuk ADUN-ADUN PR ke majlis itu ? Kalau tak dak, elok sangat lu diterajang ke dinding, sudah la pendek bodoh piang pulak..!!




Berita Ringkas - RBF (macai UMNO)

Tidak ada seorang pun adun-adun DAP, PKR dan PAS Perak menghadiri majlis sambutan ulangtahun keputeraan Sultan Perak ke 83 yang sedang berlangsung di Istana Iskandariah Kuala Kangsar sekarang. [9.58am]



Artikel itu telah beliau buang dari blog beliau. 
(*) Untuk pengetahuan pembaca, tiada lagi surat-surat jemputan untuk Adun PR untuk hadir ke majlis sultan sejak Ramadhan tahun 2009. Nasib baik aku bukan Iban Balau, kalo tak, sah aku sumpit kote dia tu..biar lagi pendek mcm orangnya. Ptuihh...!

14 comments:

  1. Cikgu Din said...

    Ahli parlimen kita pun tak dapat surat.Banyak program rasmi tak dipanggil.Kalau panggil,,kalau nak terberak baru panggil.

  2. radens albanjari said...

    betul tu cikgu din. Jika panggil pun berpilih-pilih, nak panggil..panggil ler semua. Apa barang !

    Kalau tak silap, 2-3 kerat jer adun PR yg dpt surat mcm Dato' Ngeh..bla..bla..yg lain, masuk angin keluar asap.

  3. zaki said...

    dulu kini selamanya..kalau bab nak membodek,makan free dan glamour lebih...depa mesti p dulu...tapi kalu bab tolong orang susah semua kelepiaq kat orang..

  4. Anonymous said...

    Dah namanya wakil rakyat...apa perlu ada surat jemputan....tak kan nak kena panggil yg berhormat terhormat sila hadir.....piiiiii je larrrrr.......

  5. aidono said...

    "Anonymous said...

    Dah namanya wakil rakyat...apa perlu ada surat jemputan....tak kan nak kena panggil yg berhormat terhormat sila hadir.....piiiiii je larrrrr.......

    April 19, 2011 5:38 PM.."

    bodo macam telok la hang... jamuan semeday hang pun perlu ada jemputan, inikan pulak istana... ada protokolnya. Silap2 main serbu je tak pasai2 kena halau kat pagaq istana. Lagipun mereka tu "wakil rakyat" bukan "wakil istana" macam zambri ngan kuncu2nya.

    "ceghodik macam buah pelior"

  6. jai said...

    Anonymous said...

    April 19, 2011 5:38 PM
    Dah namanya wakil rakyat...apa perlu ada surat jemputan....tak kan nak kena panggil yg berhormat terhormat sila hadir.....piiiiii je larrrrr.......

    Kah kah kah...

    Lu akai mana taruk???

    Lu ingat kedai mamak ke boleh sebarang masuk???

    Lu jangan buat malu la weiiiiii...

    Kah kah kah...

  7. Antibarua said...

    memang bagus tak jemput puak2 haramjadah penjilat jubug BABI DAP ni takut dia orang berguling-guling kat sana plak...

    Hahahha.. dah gila meroyan ke?

  8. Anonymous said...

    Bangang pun orang tak sekolah ke? Majlis resmi kerjaan mesti ada surat jemputan baru bolih masuk,kalau gitu kenapa tak suruh semua buara BE eND PERGI. makan kalau free semua buara laju saja pergi, kalau tak dijemput pun.

  9. Anonymous said...

    Dah namanya wakil rakyat...apa perlu ada surat jemputan....tak kan nak kena panggil yg berhormat terhormat sila hadir.....piiiiii je larrrrr.......

    dia ni tinggal dalam hutan ke?

  10. Putra IJ80 said...

    Sedih benar hamba mendengar nya.

    Pacal pacal itu tidak di jemput.

    X per.,

    Di akhirat.,

    Soal jawab dgn Allah., tidak akan membezakan antara yg.berkuasa di dunia dgn hamba sahya.

    Dia tengah seronok,melayan usia nya.

    Biarkan.

  11. Anonymous said...

    ALJUBURI
    Apa hal plak nk jemput tali barut komunis ni, takyah jemput pon takper la...

  12. author faethal said...

    Sian la YB2 Pakatan ni ye Wak.
    Harap-harap sangat rakyat Perak 'ajar' cukup2 puak2 BN ni pada PRU akan datang..

  13. Anonymous said...

    anti barua memang bapak barua ha...ha..ha..

  14. bomosiam said...

    Sepatutnya, darjah kebesaran title Dato' Seri atau dato' dikurniakan pd rakyat. Bukan pd wakil rakyat yg di lantik olih rakyat! Yg paling banyak berjasa pd negara ialah rakyat, bukannya wakil rakyat ! Betui ka ??!

    Wakil rakyat tu kan ke 'kuli' rakyat. Jadi, ikut protokol, boss perlu di dahulukan...iaitu rakyat !!

    Jadi...! Sepatutnya, DS Nizar & DS Zambri panggil kita suma , Dato' Seri ! Yang peliknya kita pulak panggil depa Dato' Seri !! Penin ! Penin ! Yang mana satu betui ni ??!

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |