PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: AKU KEMBALI MENULIS ::

Negara lingkup jika Anwar Ibrahim jadi PM !

Penasihat PKR jadi Perdana Menteri boleh bawa kemusnahan negara. Itu pesan Che Det. Katanya lagi, dalam nada batuk-batuk lepas ambil ubat anti-monopous, " Jangan beri peluang kepada  Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri walaupun hanya untuk lima tahun jika tidak mahu melihat negara dimusnahkan, Anwar itu bahaya..Amma..!!

Itulah ingatan  Mahathir Mohamad ketika rakyat mula meramal tarikh pilihan raya yang semakin hampir kerana tempoh penggal Parlimen sekarang akan berakhir pada April depan. Beliau yang memerintah negara selama 22 tahun, berkata Anwar tidak boleh diberikan ruang memerintah kerana ia berbahaya kepada negara yang akan membawa banyak kemusnahan dalam tempoh berkenaan.

Hangpa nak ka negara lingkup ? kalau tak mau lingkup..pastikan PRU13 ni jangan nak pangkah lambang kati tu, kati tak diguna orang dah...kalo guna jugak..kati tu..memang betul melingkup..!! Puekkk !! (MAAF TERSALAH LETAK GAMBAR...che'  kan dah nyanyuk ! maafkan che' naaa....! )

5 comments:

  1. Anonymous said...

    Woi madey, yang nak lingkup tu hang dengan anak2 hang. Negara akan jadi lebih ok

  2. Anonymous said...

    lingkup orang islam kalau anak pemimpin ada share kilang arak. Lingkup negara kalau ada Mr Ten Persen!

  3. Anonymous said...

    Negara lingkup bukan sebab anwar tetapi sebab ada orang bergelar MR TEN PERSEN!

  4. Anonymous said...

    Masa dh nak expire lah Madey utk ko nak balun harta negara ni. Hang bertaubatlah, beribadatlah selagi hayat masih ada seblm terlambat.Tak takut mampos ka?Doa TGNA kt stadium tu mgkn jd kenyataan. Kebenaran akan terserlah jua.Takut nti blm masuk tanah Tuhan dh tunjuk. Mampuih lah....

  5. Anonymous said...

    Pi lah Mader. Kamu lah bagi negara Malaysia ni jadi lingkup dan jahanam. Kalau BN kekal perentah MALAYSIA akan ditukarkan nama jadi MALANGSIA. Apa tidaknya hutang negara dah melambak lambak mana nak korek duit nak bayar hutang negara. Dato Idris Jala kata tahun 2019 Malaysia akan bankrup memang akan menjadi kenyataan. Masa itu kalau PR ambil aleh pun tak guna negara dah muflis. Bangsat punya BN

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: albanjari Online Popular Posts ::

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |