PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

(8) PRK N.05 - Umno Sesat ! Ini buktinya..

UMNO Sesat ? Jika anda tidak percaya rujuk foto dibawah. Benar atau tidak !Muka  cemas la pulak..ahli Umno ni ! Wakakaka..! 


Amarah blogger MRK albanjari(albanjari online) di Tenang hari ini, memang patut dia marah kerana dia imam masjid di Selangor. Aper jadah masjid dikunci. Kata Johor negeri aman..! Dibawah pula aksi berani mati menunjukkan aurat oleh pemimpin Umno. Ahli Umno kan ker golongan yang suci dan bebas dari dosa...termasuk dosa memperlihatkan aurat.Ramai dikalangan penyokong Umno tak faham bab sesat ni,alih-alih main hentam somborono ngatakan Nik Aziz sesat dan para penyokong PAS sesat.Nak tahu macam mana katakan sesat..maka sabda Rasulullah..


إني خلـّفـت فيكم شيئين، لن تضلوا بعدهما أبدا، كتاب الله وسنتي

Aku tinggalkan pada kamu dua perkara,yang jika kamu pegang teguh pasti kamu tidak akan sesat selamanya iaitu Kitabullah dan SunahKu.
Jadi lu orang cuba tengok gambar kat atas tu siapa yang sesat Umno 
atau PAS ?? Allah telah berfirman dalam surah An Nur 31 dan Al Ahzab 59 

supaya kaum wanita WAJIB menutup aurat sehingga melabuhkan 

tundungnya melebihi paras dada.

Maka inilah pimpinan yang Zalim (Tidak meletakkan sesuatu hukum pada tempatnya) Untuk itu Allah melarang manusia daripada 
menyokong pemimpin yang Zalim ini dalam ayat yang bermaksud 


"Barang siapa yang cenderung kepada pimpinan yang zalim kelak disambar oleh api neraka"..

4 comments:

 1. matcatcibor said...

  salam wak, boleh tolong ulas sikit tentang artikel yang ditilis oleh dr novandri pencacai gerombolan dalam blognya tentang bukan muslim telah tertipu! pada saya ia lebih mempengaruhi undi melayu, harap ulas. pihak gerombolan telah mengarahkan blogger pencacai memain peranan yang lebih kali ini, nampaknya!

 2. Anonymous said...

  Komen gambar pertama.. Ahli umno yg tersesat masuk dlm perarakan PAS.. nasib baik bukan Rahim Putera umno.. kalau dia, mesti dah buat report Polis kata kena cekik, tumbok dll. spt masa penamaan calon Bagan Pinang dulu..

 3. radens albanjari said...

  salam matcatcibor - insyaallah, wak sudah titipkan request itu bersama print screen artikel novandri,si bangang from penang tu..

  Ajar puak ni biar tersadai tepi jamban..

 4. Anonymous said...

  assalammualaikum bro
  smlm sy terjumpa 'umno sesat' ni at bgnan bank islam ipoh..sy tnung dia, dia pelik jgk, tp mgkn perasan hensem
  ........

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |