PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

18SX - Gay Umnuu 'balun' Anwar ? Saman mariii !!

9 Jan lalu (901), Anwar diputuskan bebas dan lepas oleh mahkamah. Hari ini 15 Jan 2012, baru jer 5 hari selepas dibebaskan, serangan terbaru untuk 'langgar' Anwar sudah ditiup oleh macai-macai umnuu sekelian alam.

Umnuu ni memang dah gila. Gila yang memang tak ada ubat nak baik. Kritikal sungguh. Macamana bangang-bangang dalam umnuu boleh terpikir nak spin perkara baru untuk 'menyerang' Anwar. Kali ini mereka menuduh Anwar adalah penyokong dan menyokong serta membela hak-hak asasi 'gay' pulak dahh.

Agen umno iaitu akhbar-akhbar harian utama yang malap dibeli rakyat sudah syokk meletakan cerita Anwar sokong dan bela kumpulan 'gay',selepas temuramah Anwar dengan BBC baru-baru ini.

Kenyataan Anwar dalam temuramah itu telah di 'spin', dari 'NO NEED to review the law' kepada 'NEED TO review the law'.

Kata "dollah yankee" - kalo ini macam, ini sudah kes parah bagi umnuu ! Takut sungguh umnuu dengan manusia bernama Anwar ni apa pasal haa ? Puiihhhh..!! Dasar ahli parti yang tak takut sama neraka ! Suka hati bikin cerita karut ! Puihhh..Puihh !! - sumber asal dipetik dari blog dollah yankeeDiantara blogger yang gigih minta AG failkan semula kes Anwar telah pun disaman. APA MACAM ? Itu ler rajin sangat buat fitnah. hambekkkk...!!


Terpapar dalam media arus perdana The Star Notis Tuntutan terhadap parpukari @ Mohd Salim Iskandar seperti disebut dalam notis tersebut dan papagomo @ Wan Mohamad Azri kerana dikatakan menulis mengenai perkara yang melibatkan fitnah melibatkan seorang ahli perniagaan Abdul Razak bin Mohd Noor. Semua ini terpapar dalam The Star bertarikh 14hb Januari 2012. Era saman menyaman terhadap tulisan yang tidak disambut dengan bukti kukuh semakin bermula. Papagomo @ Wan Mohamad Azri serta Parpukari adalah laman pro UMNO paling popular dengan isu-isu sensasi serta kritikan yang agak keterlaluan dengan pemilihan perkataan yang tidak begitu menyenangkan.

Dengan label mereka adalah laman pro UMNO popular maka UMNO juga disabitkan dengan tindakan-tindakan laman web mereka yang hari ini sudah mula di saman. Melihat perkembangan yang ada penulis-penulis blog kadangkala gagal mengasingkan makna perang saraf dengan apa yang disebut fitnah. Melihat satu kenyataan dari parpukari@Mohd Salim Iskandar dalam isu laporan polis ke atas fitnah papagomo@Wan Mohamad Azri oleh artikulis www.themalaysianinsider.com Amin Iskandar – mereka memaklumkan bahawa tulisan itu adalah hak kebebasan bersuara – satu justifikasi yang amat dangkal.

Teruskan membaca

UMNO dalam isu ini seharusnya tidak terlibat atau campur tangan dalam membela laman – laman yang sebenarnya lebih membawa gambaran buruk kepada UMNO. Namun dalam banyak hal kami dimaklumkan ada sumber-sumber sahih yang mengatakan ada kepimpinan UMNO yang terlampau ghairah dalam penglibatan laman web sehingga UMNO terpalit dengan apa yang negatif dibawa oleh laman-laman pro UMNO ini.

UMNO akibat penulisan beberapa laman web pro UMNO ini akhirnya di manipulasi oleh pembangkang untuk menjatuhkan imej UMNO sendiri. Tindakan ini akhirnya meletakkan kita tersepit antara keseronokan menulis dengan usaha untuk menarik lebih ramai anak muda – orang yang tidak berparti melihat UMNO sebagai wadah sokongan mereka. Mungkin sudah sampai masanya UMNO melakukan pembersihan – mengasing diri dari terus dilabel terlibat dalam pendedahan palsu dan menggunakan laman pro UMNO sendiri untuk tujuan peribadi dan politik sendiri.

 - http://umno-reform2.com/front/index.php?option=com_content&task=view&id=1362&Itemid=58

1 comments:

  1. zalee,ipoh said...

    Bloggers kurap UMNO ni mna tau membeza kn "kebebasan bersuara" dgn "fitnah".Ambik kau kna saman dgn mangsa.

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |