PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

TenangSOCKS - Analisa BERAPI - Puke punya olang !

Malam ni aku nak rehat. Berapa malam aku tak tidur. bukan 1 malam aku tak tidur..bermalam2..tidur sekadar tidur ayam, apa barang. Banyak sungguh pengulas politik melihat kekalahan PAS di Tenang. Yang bagi positif okay laa..yang bagi macam-macam dan bagai nak terbalik PAS pasal kalah, hmm..memang nak makan penyepak aku nampaknya. Macam la dok sekali berhujan berlenjan di Tenang. Ptuihh !!

Malam ni aku nak rehat. Kepala bedenyut pun belom nak kebah2 lagi. Esok baru aku nak menulis. Kepada yg bangang mengulas macam ada 10 Ph.D tapi otak letak celah kote, tunggu sat...aku nak rehat dulu. Ker nak aku rejam dalam air banjir yg makin naik mencanak-canak di Labis ni ?, macam RON 97 nak naik sekupang malam ni. Puke punya olang !



Bermula jam 3.30pm bersama YB. Drs Khalil Idham Lim, aku dan team bloggers PR turun untuk mengagihkan 300 pek roti bungkus untuk petugas-petugas PAS di sekitar Pekan Labis dan Kg. Paya Merah. Kesian sungguh depa, hujan2 ni perut cepat lapar beb, cuma boleh agih roti saja, air tak upaya nak sediakan. Jika ada yg tercekik roti, air hujan yg mencurah2 tu boleh tadah mulut..free dari Tuhan. Untuk petugas, tu saja yg mampu kami bagi..!

17 comments:

  1. warta said...

    Dah macam YB tu ...
    Wakakakak !!!

  2. Anonymous said...

    Terima jer la qada dan qadar Tuhan. Seperti yang Normala kata masa kempen :" Rakyat tahu menilai mana yang baik yang mana buruk" jadi bila dah terbukti , kenalah muhasabah diri ...

  3. The Helix said...

    tahniah wak!

    sy mmg salute sm wakk.. lawan tetap lawan! TAKBIR!

  4. ibnu bocaay said...

    ha ha ha...agreed...wak banjar...pru 13 jgn bertanding pilihanraya..tadak org mau report lagi berita sama kita nanti...salute wak!!!!

  5. Addin said...

    oklah tu wak..kite berjuang kt merlimau plk..

  6. lakenok said...

    Klu Najib kalah masa PERU 13 nti,adakah korang akan menerima sekiranya itu Qada dan Qadar Allah kelak?
    Gua nk ucap Tahniah pd yg berjuang di Tenang,kawasan Felda dan berada di negari kelahiran UMNO iaitu Johor..
    Nabi Nuh berdakwah selama 900 tahun dan Allah makbulkan doa Baginda 40 tahun kemudian..
    Jd bersabarlah wahai saudara-saudara ku..
    Allah sudah berikan hikmah yg kelak akan kita nikmati..
    Mungkin bukan sekarang,ttp insya'Allah hikmah itu akan kelihatan kelak..

  7. Anonymous said...

    tak apa,pas/pr kalah dalam kemenangan tapi menang dalam perjuangan.kalau olang cina muleh kasi undi ,sulah manyak baik ma!!.saya pun cina juga,ini hati sudah hijau maa!!senyumlah selalu,senyum itu ubat yang paling mujarab untok mengatasi keperitan.allah hu akhbar!!happy cny!!.

  8. sesama kita said...

    ..,,bah angahnya...ka uyuhan, bawa baranai satumat, kina kada sawat handak marimbas ka marlimau amon garing ....(rinjinghirang) kulaan parit achang, kurau ...

  9. sesama kita said...

    ...,,bah angahnya, bawa baranai satumat, aur marimbas , kina kada sawat wagas awak takarucut ... mangalihi angah bini... ;)... ungut2 paragahan garing limbahan kapuhunan bubr ...anunya nangka...jung...

  10. sesama kita said...

    ..bah angahnya...takarucut...

  11. sesama kita said...

    bah...

  12. bocah cenggeng said...

    minyak du kan da lama kata nak naik beb..bila menang lagi la naik.kan gst pun da lksanakn,betul rasa nak bg penyepak je,ada tak anak2 jntn gi kat msia ni? joom ikut mesir!...nak mencarut mcm wak ni ..tak sampai hati..dosa lidah? he he ...jgn mara wak!

  13. HjMisaiKontot :الدليل السياحي said...

    dasar melayu makan rasuah, tak boleh hidup tanpa rasuah dan kemungkaran... pergi haji 2 - 3 kali sudah cukup Islamnya... malam Jumaat baca Yaasin di Masjid lebih baik dari adakan majlis Ilmu... Itulah yang subur dalam pemikiran karat melayu, sebab tulah kalau lihat dari simple analysis keputusan PRK Tenang, melayu tetap pilh umno /bn tetapi Cina pulak tolak umno / bn...

    Jangan kerana kekalahan yang kecil ini menyebabkan kita semua putus semangat.. kita berjuang bukan kerana wang ringgit tetapi demi menegakkan yang haq, Addeenul Islami...!!! Allahuakbar...!!!

  14. org bangi said...

    Aku kiciwa sbb ex-girlfren aku cikgu mala org taknak undi dia.. walaupun dia baguih & cun...tapi nak buat camna...org johor suka kat abg boroi...
    ok lah tue wak dpt 2 ribu tue... jgn putuih asa..
    ape2 hal pun minyak naik lg ari nie..

  15. Anonymous said...

    Otak bongok..ikut le kata cikgu mala..rakyat lebih cerdik untuk memilih pemimpin..bolo lu..Cina tu nak hancurkan hang itu pun tak dapat baca...

  16. Anonymous said...

    adat org bjuang...moga ALLAH MERAHMATI Wak n sahabat2 semua.

  17. garagaikareng said...

    Bawa bersabar wak,kita berjuang untuk mendapatkan keredhaan Allah, Aku lagi bersemangat nak berjuang (jihad) ni wak, Semakin lama semakin terasa kemanisan dan kelazatan untuk menegakkan hukum Allah,Kina kita tulak kemarlimau pula wak.

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |