PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Protests in Egypt - 'umno' Mesir diupah EGP500 pound Mesir untuk berdemo !

Hanya bernilai 500EGP atau dalam ringgit Malaysia sekitar RM260, demonstrator pro Mubaraq rela sokong kerajaan yg zalim. Kerana RM260 itu juga demonstrator yg diupah Mubaraq sanggup cium gambar Mubaraq. Aduh..tak ubah macam di Malaysia. Lihat foto di sini.

Foto Pilihan Jumaat - Krisis Mesir @ ABO.

Latest at 3:50 am Malaysian Time from TV France24
Jumaat 1 RabiulAwal 1432H

Assalamualaikum dan Salam Bahagia di hari Jumaat Yang Mulia, dibawah klip video menunjukkan protestor tidor (haa bukan pengsan atau cedera) atau berehat selepas bertempur atau berdemo di Tahrir Square. Roti dibahagi-bahagi sesama para protestor. Takder kejadian berebut makanan di kalangan yang berdemo.


Penyampai berita di TV France24. 3 wartawan TV France24 telah dibebaskan oleh pihak tentera Mesir. Menurut ABC, Mubaraq hendak turun dari jawatan tapi beliau bimbang akan berlaku rusuhan. (Duh? Hello, the country is already in deep chaos dude!)

Seorang lelaki mengaku beliau diupah 500 duit Mesir (teman lupa nama duit deme) untuk join kumpulan pro-Mubaraq dan melaung "Mubaraq! Mubaraq!". Beliau kata ada 30 orang yang diupah bersama beliau. (Sound familiar?) Muslim Brotherhood menolak dialog dengan gomen Mesir.

Kerajaan Mesir juga menghalang perjalanan ke luar negara ke atas bekas-bekas menteri. (No escape for crooks!) Bekas Setiausaha PBB Boutros-Boutros Gali menggesa Uncle SAM tidak campor tangan. (As if US has not done already, what talking u BB!). (sumber berita dipetik dari blog MohKembara.blogspot.com)
0 comments:

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |