PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Protests in Egypt - Siapa Mubarak kapunden tu ?


Kerana zalimnya Mubarak, rakyat yang berdemo tak perlukan senjata canggih untuk menjatuhkan 'jembalang' firaun itu dari tanah Mesir. Sekadar menjadi pelindung kepala, (lihat foto) Mubarak kian kapunden dan terdesak. 


Siapa Mubarak dari kacamata PJ Pas Perak Ustaz Abu Bakar Husein dan dibawah adalah ulasannya :


Hosni Mubarak amat zalim, jika beliau menahan musuh politik beliau ,mereka tidak tahu di mana. Tahu -tahu mati diseksa. Malaysia sekurang-kurangnya tahu di Kem Kamunting.

Hosni Mubarak banyak membunuh ulamak. Bagaimana seorang Tok Guru yang berada di Madinah dipanggil balik oleh kerajaan Mesir pada zaman Jamal Nasir untuk berkhidmat.Tetapi ditangkap dan dipenjara. Digantung kaki atas dan kepala di bawah.Apabila membuang najis Tok Guru tadi terpaksa meminum air najis sendiri.

Kezalimanan Raja Farouk, diteruskan Jamal Nasir, Anwar Sadat dan Hosni Mubarak. Hosni selama 32 tahun pemerintahannya amat zalim membunuh ulamak, menyiksa ulamak dan tidak memberi ruang Islam terus subur di kalangan rakyat.

0 comments:

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |