PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

KISAH BENAR - 10 tahun aku jadi mat 'ganja' di Ipoh bro !

Juragan betul-betul kasi panas aku. Panas brader..! Banyak tahun aku duduk Ipoh bro ! Betul juragan cakap, sejak aku duduk Ipoh, aku jadi mat 'ganja' bro ! Sekali lagi aku cakap, juragan betul kasi panasss..! 

Tapi bro..mat-mat 'ganja' aku, aku tak lalok bro ! Badan tetap mantap..! Aku jadi mat 'ganja' bukan aku hisap itu 'barang' bro, aku lagi brutal bro..hisap-hisap aku tak main laa..orang lain paling 'ganaz' pun takat hisap jerk..aku..? aku makan 'ganja' tu bro ! 

Makan sampai habis ..tak tinggal punya. sambal nyioq dia aku kata, memang boleh lu 'hanyut'. 

Bulan puasa ? Perh..pukul 10 pagi dah baris bro ! Tapi tak der sapa boleh kacau 'line' clear tu brader ! Polis depan mata, boleh pandang-pandang jeling jerk..! Tak percaya, tunggu bulan depan..tak lama dah ! Lu boleh tengok. Tapi bro..yang ramai baris tu, muka 'melayu' yang ramai. Aku harap bukan mamat 'pak'turot' ! Selebihnya hangpa baca di bawah.



NASI GANJA
Kalau korang datang Ipoh, tak sah kalau tak pekena 'nasi ganja' beb,bukan "Ganja".Kalau ganja sah mamak kedai ni dah lama kantoi,sebab Balai Polis hanya 100 meter dari kedainya.

Nasi ganja ni kalau kena sekali, hari-hari mau kena braderr... Yang belum pernah pekena tu boleh la datang pekena... Tapi ada yang takut makan nasi ganja ni sebab depa takut ada ganja. Bagi gua asa-usul namanya mungkin disebabkan kalau kita kena ganja, kita rasa nak lagi. Macam tu la jugak dengan nasi kat kedai ni, sekali kena nak lagi,tambahan pulak harganya gila-gila punya murahh...dan di sinilah lu orang akan jumpa masyarakat 1 Malaysia.


3 comments:

  1. Juragan said...

    oraittt..lu turun ipoh nanti roger gua braderr..kita kena sama-sama, biar lalokk..ha3

  2. Isa said...

    kantoi bulan puasa beb... hahahaha... hang beratoq sama kaaa...???

  3. Anonymous said...

    hahaha,nasi ganja pun ada ke??ni best bro

    1.Rumah Untuk Para Skater Skateboard
    2.Pendedahan Bagaimana Ahli Yoga Duduk Terapung Di Udara(Video)
    3.Pedang Terbaru Dari Cold Steel,Mungkinkah Pedang Armaegeddon?

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |