PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

PANAS BERAPI - Jahanam punya 'pakturot', 'ranap imej negara' di mata dunia !

Bombastik ? Tak perlulah. Kosmetikkan semula ? Lagi tak perlu. Jujur aku kata, aku SETUJU. Aku setuju bahawa imej kerajaan UMNO dimata dunia kini telah ranap sama sekali. Jika diukur dari sudut adatnya, ranapnya kerajaan UMNO itu umpama terpelosok jauh ke dasar kaki rakyat marhaen yang hidupnya ramai melata 'kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, " malah tapak kaki seorang pemuda ini(foto dibawah), lebih mulia dari wajah dan aksi 'pura-pura' Patriot yang hanya tahu makan 'tosey' memboroikan perut. 

Ramai-ramai menteri, macai ini saja yang berada dijalan yg betul. Betul sangat apa yang dia kata. Ranap ! Siapa mula bagi ranap? Apakah macai ini juga seorang melayu mamak yang mudah lupa ? Jika lupa, elok suruh dia balik Jitra, tanya orang tua uzur yang namanya 'pandykutty Oh..Laa..Laa..itu !' Dia ada jawapan tentang RANAP !

Foto dibawah - Patriot kaki rusuh negara !RANAP IMEJ NEGARA SEKELIP MATA

Perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) Sabtu lalu ternyata berjaya meranapkan imej negara di mata dunia dengan sekelip mata biarpun usaha untuk membina nama baik itu dibuat sejak sekian lama.

Mukhriz Mahathir berkata, walaupun kejadian itu berlaku dalam tempoh satu hari, tetapi kesannya berpanjangan kerana setiap kejadian buruk yang berlaku amat mudah meresapi pemikiran masyarakat.

Bagaimanapun, katanya, usaha untuk memperbaiki imej negara dan memulihkan kembali persepsi masyarakat antarabangsa segera dibuat walaupun diketahui ia agak sukar dan memakan masa agak lama - Agensi

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |