PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

PANAS BERAPI - Ini Amaran !! - Mahaguru Silat Omar DinSejuta ahli persatuan silat akan turun padang bagi membanteras sekeras-kerasnya perhimpunan bersih pada 9 julai ini. Mahaguru pertubuhan seni silat lincah malaysia [PSSLM] iaitu tan sri omardin mauju memberikan kenyataan nya dalam satu sidang akhbar berhubung pandangan nya mengenai perhimpunan bersih 2.0 semalam. Antara petikan yang terkandung dalam keratan akhbar di atas ialah ;

1. adalah menjadi tanggungjawab pengamal seni silat untuk mempertahankan negara sejak zaman pemerintahan melaka lagi dan mereka tidak akan teragak-agak untuk bertindak keras ke atas golongan yang cuba menimbulkan kekacauan dan huru hara.

2. PSSLM mempunyai sejuta ahli dan kami akan turun pada 9 julai jika ambiga masih meneruskan bersih.

3. kami sebagai golongan pengamal silat merupakan pelindung kepada negara dan sultan sejak beratus tahun lalu tidak akan berdiam diri.

4. Sekira kami tidak mengambil apa2 tindakan maka kami di anggap dayus.

5. Saya akan mengetuai pasukan ini walaupun dengan berkerusi roda dan akan berada di barisan paling hadapan.

6. Ambiga dinasihatkan batalkan perhimpunan neh jika tidak omardin bimbang dia tidak dapat mengawal perasaan dan emosi anak2 buahnya pada perhimpunan itu kelak apabila mereka bertembung.

7. "Sebagai pengamal silat saya tidak boleh memberikan jaminan kami hanya akan melaung dan membantah sahaja. Jadi sekiranya tidak mahu perkara yang tidak di ingini berlaku lebih baik batalkan hasrat untuk menganjurkan perhimpunan haram tersebut" kata omardin lagi.

Kalau persatuan silat tak masuk campur dari mana pula pertembungan itu akan wujud ? Haaizhh main ugut2 lah pula.Takutnya saya. (sumber : soscili)

6 comments:

 1. Anonymous said...

  dari i juta ahli silat lincah 500 ribu daripadanya adalah ahli pkr/pas.

 2. salim said...

  dari i juta ahli silat lincah tu 700 ribu darinya adalah ahli pkr/pas

 3. bunbinban said...

  dia sorang je ke ada silat?. hahaha....nape la sempit dan pendek akal sgt mahaguru?. kami tak reti silat dan kami gak tak reti menjilat.

 4. garagaikareng said...

  syabas mahagurau, eee...takutnya saya pada kenyataan mahagurau, kah...kah...kah...ada otak pakai, tapi ada akal gadai, wahai mahagurau, demo bersih 2007 dulu berapa banyak yang kojol, ampu jangan tak ampu. bakal memenangi anugerah raja segala raja lawak 1 malaysia 2011, tahniah mahagurau. tapi kalau gagal sila "try again".

 5. mahagaru silat lintah said...

  lu langsi..lu jatuh kerusi..lu sengal la mahaguru...tu la kecik2 mak ayah suh skolah..lari

 6. Anonymous said...

  ...ini lagi satu kaki jilat...."mahaguru..?" ke maharagu? nak bertembung apa? kalau kau tak serta..nak bertembung apa....
  JILAT, jangam tak JILAT.....
  ..Aku ni rasa nak keluar je dari persatuan silat ni, "berpemimpin" macam ni..
  Mahaguru, kau kena ingat apa yang kau kata dulu.."Kita mempertahankan seni, warisan, kadaulatan negara dengan melawan segala anasir2 yang sebenar boleh memudaratkan negara.." lupa ke?
  Rasuah, salah guna kuasa, fitnah, pemimpin korupsi, penindas, perkauman..., apa, Malaysia ni untuk yang ada "bin" aje ke? Alahai...dah 2011 dah..ada lagi pemikiran macam ni...Dulu kau tak macam ni..ada habuan ke? wa ka ka...

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |