PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Suami seru ikut islam, bik.momma terus dendang lagu 'selimut putih' ? Wow !

Najib seru umat islam menghayati dan menginsafi peristiwa Israk Mikraj yang terkandung di dalamnya pelbagai pengajaran khususnya berkaitan dengan pelaksanaan ibadat solat.

Foto disebelah sekadar hiasan. Di percayai foto itu diambil ketika trio Lady FuFu sedang asyik mengalunkan lagu ' selimut putih ' dendangan asal El-Suraya, secara berkumpulan., ketika sambutan majlis Israj Mikraj di sebuah kampung di negara atas angin lewat 2 tahun lalu.

Katanya, ibadat solat mesti dititikberatkan sebagai wahana membentuk peribadi Muslim yang patuh pada syariat bagi menjadi tonggak kekuatan individu serta umat Islam.

Baginya, keperibadian unggul umat Islam akan melahirkan kelompok yang taat suruhan Allah, serta meninggalkan segala larangan seperti yang terkandung dalam kitab suci, maka ianya akan menatijahkan keharmonian hidup rakyat sesebuah negara.

''Tanpanya, maka individu Muslim akan lemah, sentiasa sukakan hiburan, membuka aurat dan tidak gemar menjaga solat, malah bencikan segala kebaikan orang lain. - Agensi   


0 comments:

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |