PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

(18) Muktamar PAS - Pilih mereka yang boleh diterima semua kaum !

CALON-CALON TIMBALAN PRESIDEN PAS. SEMOGA PERSAINGAN INI AKAN MEMANTAOOOPKAN LAGI PAS PADA MASA AKN DATANG. Agak-agak yang mana satu jadi pilihan anda ? 

Rasanya anda tentu sukar untuk buat pilihan. GO mat sabu...GO dato tuan..siapapun yang duduk di situ, tetap tidak akan melemahkan jihad jamaah utk tumbangkan UMNO dan BN..takbir !!


53 calon mengesahkan bertanding untuk jawatan AJK PAS Pusat. Hanya 18 akan dipilih menganggotai Jawatankuasa Kerja disitu. Kini negara dapat melihat bahawa PAS mempunyai ramai pemimpin yang cerdik, pintar, berwibawa dan berbakat dan diharap pemimpin-pemimpin ini semua dapat memainkan peranan yang besar dalam PRU-13 dan masa depan parti ini demi kebaikan rakyat dan negara. 

Pemimpin-pemimpin yang lantang bersuara untuk menangkis serangan-serangan UMNO sangat diperlukan oleh parti dan disini pemimpin-pemimpin seperti Datuk Mahfuz Omar, Ustaz Idris Ahmad, Khalid Samad, Khalil Idham Lim dan Mat Sabu menonjol dan menyerlah.

Semoga slogan 'PAS Untuk Semua' akan muncul sebagai satu slogan yang akan dapat dinikmati kesahihannya oleh rakyat Malaysia dari semua lapisan masyarakat dan oleh itu saya harap pemilihan parti yang akan dilangsungkan di Muktamar kali ini akan memberikan peluang kepada pemimpin-pemimpin ini untuk sama-sama berjuang untuk Islam dan juga untuk rakyat seluruh Malaysia.

Semoga Tuhan akan memberi ilham kepada semua perwakilan PAS untuk membuat pemilihan dengan cara yang bijak, berhemah dan bertanggungjawab. Dibawah adalah senarai 'sejarah' mantan AJK PAS Pusat yang lalu. Sekadar rujukan !
1 comments:

  1. chor said...

    Berdoa, berusaha, tawakkal dan redha. Sikap dan sifat yang patut ada pada pimpinan yang akan dipilih.

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |