PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Betul ker..guru-guru akan tendang bontot sembab ?

" hangpa ingat kalau jadi cikgu, tak payah makan? Tak payah pakai? Kena naik basikal? Kalau jadi cikgu biasa... gula,kopi,tepung,beras beli dapat setengah harga kaa??! Cikgu-cikgu pun nak hidup juga !, " - dollah yankee




Sebelum ini pun banyak cikgu-cikgu sekolah dah meluat dengan kerajaan pusat. Cikgu-cikgu ini bertambah murka dengan pengumuman yang telah menghilangkan 'mood' mereka dalam menyambut hari guru 2011.

Ia lah..mana tak murka, 'goodie bags' yang kerajaan umum nak bagi dekat cikgu-cikgu pada hari guru 2011 ini, bukan semua cikgu dapat. Yang dapat cuma pengetua-pengetua,guru-guru besar dan cikgu-cikgu penolong kanan saja. Yang lain-lain macam cikgu-cikgu biasa ni?.. nga-nga, gigit jari, melopong!..lepas tu pakat-pakat maki Mahyudin... Kah..Kah..Kah..

Cikgu-cikgu ni kata yang pengumuman penyelarasan gaji untuk cikgu-cikgu dari Najib itu hari, memang sah tidak ada sesuatu yang luar biasa untuk guru-guru yang biasa.

Ingat kalau jadi cikgu, tak payah makan? Tak payah pakai? Kena naik basikal? Kalau jadi cikgu biasa... gula,kopi,tepung,beras beli dapat setengah harga kaa??! Cikgu-cikgu pun nak hidup juga!

Memang lahh bila Mahyudin tahu yang cikgu-cikgu biasa ni yang kebanyakan mengajar di sekolah-sekolah rendah sudah murka bila dapat tahu mereka tak dapat apa-apa, dia pun janji nak bincang, nak meeting, nak minta dekat Najib, tapi itu semua wayang nak pujuk cikgu-cikgu ni. (sumber- dollah yankee)

0 comments:

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |