PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Sawadikap ! - Sportage 2011 bro..!! Mantopp !!

Peminat Sportage bro ! Model baru yang gempak. Ada duit boleh 'cekau' sebijik. Duit muka ? Tak ada laa banyak..ada RM14 K, dah boleh eksyen bro..! Eksyen gila bro walaupun guna keter 'pinjam' dari bank 9 tahun. Huhuhu..! Tak mampu bayar, suruh jer, geng 'along' tolong tarik. Orang kata, bior pape asal bergaye ! Hari ini wak postingkan untuk syiok-syiok kat blog. Layan...!!

Naza Kia Sdn. Bhd. (Naza Kia), pengedar tunggal kenderaan Kia, mengesahkan kenderaan generasi terbaru Kia Sportage akan mula dibawa masuk ke Malaysia mulai 21 Jun ini. Ketua Pegawai Operasi Naza Kia, Datuk Syed Abdull Hafiz Syed Abu Bakar berkata, model baharu 2.0 liter bakal dijual pada harga di bawah RM140,000 untuk pasaran tempatan.

“Model Kia Sportage ini dijangka bersaing dengan model-model lain seperti Hyundai Tucson, Honda CRV dan lain-lain, tetapi dengan pengenalan harga ini, ia bakal menawarkan pilihan kepada peminat kenderaan utiliti sukan (SUV),” katanya kepada Utusan Malaysia di sini.

Menurut Syed Abdull Hafiz, sasaran SUV kompak ini lebih kepada pembeli berumur 30 hingga 40 tahun. Lihat model Sportage terbaru dibawah. 


Kia Sportage generasi baharu itu akan dibawa masuk ke Malaysia dari kilangnya di Korea dan menggunakan pacuan semua roda (all wheKel drive), sekali gus memberikan pandangan hadapan seakan-akan Kia Forte dan Kia Sorento.

Difahamkan Kia Sportage akan berkongsi casis dengan Hyundai Tucson yang mana ia lebih panjang dan lebar berbanding Kia Sportage yang ada sekarang. Malah, daripada segi penampilan dalamannya, model itu menampilkan ciri paparan setanding dengan Audi Q5.


(sumber : Kia dan Agensi)

0 comments:

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |