PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

PANAS BERAPI - Rakus BN 'bastard'kan rakyat !

" Mulai hari ini juga harga barang pengguna akan dinaikkan 10 hingga 30 peratus. Banyak tu. Tapi tak mengapa kerana orang yang menyokong BN akan dikecualikan dari harga barangan yang meningkat ini. Terima kasih BN. Terima kasih UMNO.." - sapien
Kepada yang memandu kenderaan pengkutan harap sedia maklumlah bahawa mulai hari ini tiada lagi subsidi minyak.Maka secara automatik jugalah bertambah kos untuk tujuan penghantaran barangan. Maka dengan itu jugalah harga barangan terpaksa dinaikkan bagi menampung kos minyak yang tidak lagi rendah. Kepada siapakah kos itu akan dikenakan. Adakah dengan menggunakan wang poket sendiri ataupun kos itu akan diserapkan dari wang pengguna.

Nampaknya kerajaan BN berbohong kepada rakyat dengan mengatakan pengguna tidak akan dibebankan walaupun tiada kenaikan harga minyak.Namun subsidi yang ciput itulah yang amat diharapkan. Tarif elektrik dah naik. Subsidi minyak dah tiada.Harga barang yang dibeli untuk didagangkan sudah meningkat adakah untung ciput yang akan digunakan untuk kos peyelenggaran terpaksa dikurangkan.

Mulai hari ini juga harga barang pengguna akan dinaikkan 10 hingga 30 peratus. Banyak tu. Tapi tak mengapa kerana orang yang menyokong BN akan dikecualikan dari harga barangan yang meningkat ini. Terima kasih BN. Terima kasih UMNO. Tanpamu disisi siapalah kami rakyat marhaen ini. (sumber - makansuap/sapien)

1 comments:

  1. pokku(putrajaya) said...

    Baso natang@BN...

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |