PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Blogger@Sarawak - SEMASA : Result Terkini yang sengit dan mendebarkan !

TP | Kuching
Keputusan tak rasmi - PAS kalah di Beting Maro dengan Majoriti (BN) sebanyak 436 undi. Good fight..! Keputusan yang diluar jangkaan untuk pertandingan kali pertama di Kubu kuat BN. Tahniah dan syabas kepada para petugas PAS yang bertungkus-lumus sehingga masa terakhir semalam. TAKBIR !!Keputusan tidak rasmi menunjukkan PAS gagal merampas kerusi Beting Maro dari BN-PBB. Keputusan tidak rasmi menunjukkan PAS gagal merampas kerusi Beting Maro dari BN-PBB.

N24 Beting Maro

PAS - 2,578 undi
BN - 3,014 undi
Majoriti - 436 undi
Undi Rosak - 48 undi


89.63% pengundi di Beting Maro adalah dari suku Melayu-Melanau dan Iban. 7.9%

(*) PAS has lost all five seats which it has contested - Tanjung Datu, Muara Tuang, Sadong Jaya, Sebuyau and Beting Maro.

0 comments:

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |