PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Aku milih ber'kelana' lagi..! Agi idop..agi nyontot !!

salam pagi jumaat untuk semua rakan blog dan pembaca. Hujan diluar masih turun. Dingin angin menampar-nampar tubuh tanpa diminta. Aku jadi sibuk pagi ini. Sibuk berkemas kain dan baju. Nampaknya aku 'berkelana' ke luar lagi. Barang beberapa hari. 2 kepul beras dan 10 biji telor ayam kampung turut disumbat dicelahan ruang beg 'jarut' yang kusam. 

Nampaknya kelana aku kali ini terpaksa jua membawa 'beruk' bang yang sudah lama aku sisihkan. Harap si'beruk' terus setia berkhidmat utk aku. Jika dia 'merajuk', tiada pilihan, aku harus dan kena beli 'beruk' baru ler jawabnyer lagi. Oh yaa..!! Kalian..tolong doa aku sampai ya..sampai dgn sihat !! " agi idup, agi nyontot..! " ???



5 comments:

  1. ibnu bocaay said...

    selamat wak raden!!! selamat dalam kelanamu...selamat dalam mencari kebenaranmu...pintaku cuma satu...jgn lupa tinggalkan sisipan untuk kami!!!!

  2. Anonymous said...

    Bro, Bila berangkat...kalau sampai KL call... bole semmbang pekena TEH tarik sebelum berlepas

    MUS
    Anak Perak

  3. Anonymous said...

    btol tu wak, agi idup agi nyontot!
    wakakaka...

    lawak lucas jumaat :D

  4. bomosiam said...

    Salam dr dlm Gua Bkt Putus G.Semanggoi..

    Jin said:" Wak! Selamat Bergayutan Wak!! Bravo Datu Wak Raden !!"

    " Org bersumpah tak buat benda haram, GOMO bersumpah tengok Blue !! Confirm dah, Dec 2012 ni bumi nak terbalik !!!"

  5. bomosiam said...
    This comment has been removed by the author.

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |