PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

PANAS BERAPI : Video seks - Jahatnya Utusan !

Kejahatan akhbar Utusan Meloya memang sudah lama diketahui. Kerjanya tidak lain memfitnah, mengadu domba, tohmah, membuat bohong, mengaibkan orang dan lain-lain.

Isu seperti Video Sex yang didakwa melibatkan Anwar ini memang menjadi 'makanan' Utusan kerana ia memang menjadi wirid Utusan.
Lihat sahaja muka depan Utusan hari ini. 

Gambar Anwar dengan muka yang bengis dan marah sengaja dipaparkan untuk menunjukkan Anwar seorang yang bengis, pemarah. Ini merupaka perang psikologi untuk menunjukkan kepada rakyat Anwar marah-marah dengan dakwaan ini. Jadi bila marah maknanya betul la tu......itu mungkin niat Utusan.

Sedarlah wahai Editor dan Ketua Pengarang Utusan akan amaran Allah. Fitnah itu lebih berat dari membunuh. Selagi tulisan fitnah itu terlekat di dada akhbar dan terlekat di minda rakyat dan pihak terbabit tidak minta maaf kepada orang yang kena fitnah selagi itulah dosa tidak terlepas. 

Oleh itu marilah sama-sama kita memohon kemaafan atas apa juga fitnah dan kesalahan yang kita lakukan secara sedar atau tidak.(Mutaligat)



10 comments:

  1. Anonymous said...

    Kalau tak buat...apa nak ngelabah bro....just relax jer la....yg pasti dlm sidang akhbar semalam bang anuar nampak agak kalut dan mengelabah.....muka nya tidak tenang dan nampak mcm takut semacam jer......ada apa apa ker??........mana ada goyang kalau tak di tolak tolak bro...kita tunggu jer lah perkembangannya....dato T...

  2. otaklunyai said...

    mari2 .. orang2 melayu ... mari beramai2 tambah dosa buersubahat dgn fitnah ini... mari beli utusani dan tonton berita teevee 3 suku, tvee 1 dan teevee2 mari bursubahat sambil menambah dosa ...

  3. dulu umno said...

    kalo pemimpin umno rakyat percaya lah,memang spesis takut bini tapi kaki bughit...

    buang masa layan kerenah umno apco laknatullah nih,namun rakyat malaysia telah mendapat aib kerana kerja umno.

    nanti akan keluarlah pelacur malang tuh membuat pengakuan mengikut skrip umno...

  4. Aishah Jamal said...

    Ada banyak laporan dalam alam maya tentang isu paling hangat untuk minggu ini.

    JAWI or JAKIM tak mau ambik apa-apa tindakan ke pada mereka2 yang terlibat tu?

    Ada berani??

    Eeiii....kesian kat wartawan tu kan, free je dapat dosa sebab TERtengok video itu. Alahai...

  5. Anonymous said...

    ni bukan masalah takut ni maruah .cuba kena kat hampa hang nak cakap apa kat bini hang famli hang.cakap sedap mulut ja,takut lah di hari pembalasan kelak setiap kita akan di hisab oleh allah swt.

  6. zaireey said...

    Dari Usamah bin Zaid r.a bahawa Nabi s.a.w bersabda “Tidak ada suatu fitnah (bencana) yang lebih besar bahayanya dan lebih bermaharajalela-selepas wafatku terhadap kaum lelaki selain daripada fitnah yang berpunca daripada kaum wanita”

    (Bukhari, Muslim, Imam Ahmad, at-Tirmidzi, Nasa’i dan Ibnu Majah)

  7. Anonymous said...

    sejak sblum pru2008 sya dh tk bli lgi berita harian, utusan, & yg swaktu dngan nya......
    teruknye politik Malaysia ni.....pnuh dngan fitnah...
    semoga DSAI tetap tabah hadapi dugaan ini.....

  8. Anonymous said...

    editor dan ketua pengarang utusan tk takut Allah..depe lebih takut hilang gaji..takut umno..

  9. Anonymous said...

    ade nampak anwar mcm goyang ke..ape ler mangkuk punyer komen..

  10. Anonymous said...

    sekarang dunia tengok isu ni...biar umno malu sendiri..rakyat bkn bodoh bah

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |