PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Seronok sakan orang Kulim Bandar Baharu.! Depa ada Dato' Z laa..!!

Tahniah aku ucapkan kepada semua pengundi-pengundi Dato' Z di Kulim dan Bandar Baharu. Wakil rakyat hangpa sekarang sudah bergelar "Dato'". Aku sebagai jiran negeri yang rapat dengan hangpa tumpang bangga sangat-sangat. Bangga kerana dia sekarang akan dipanggil Dato' Z. Kira dahsyat tu bro ! Lepas ni jangan suka-suka panggil zulkulum kaa, jerangkung kaa..tapi kena panggil Dato' Z. Minggu depan meriah kawasan parlimen Dato' Z dengan acara-acara makan dan makan. Sakan laa..orang Kulim Bandar Baharu nanti !



Selamat malam dato' Z ! Ptuihh..!! (maaf tekak gue melugai..laa plak !)




7 comments:

  1. Anonymous said...

    Ya ka , bingai orang tu

  2. Anonymous said...

    ia sungguh2 kata video sex DSAI terlibat terus dpt DATO

  3. bomosiam said...

    Salam dr dlm Gua Bkt Putus, G.Semanggoi..

    Jin said: " Boss! Dengor cite, kawan lama kite tu dah dpt Datuk ".

    " Hg kasi tau kat Wak, klu dia nak title tu, suruh dia jadik calon MP P.Buntar. Tomoi ngan Mujahhid, rajin2 karaoke ngan Bakaq Ali. Klu macam la ni... apa yg dia dpt? ".

    Jin said:" Lepas tu, bolih dapat Dato' ke Boss ? ".

    " Ya !! ' Dato Wak Raden AlBanjari...Ahli Parlimen BN P.Buntar, Perak !!! ".

  4. Anonymous said...

    Tu dia, tu yg pulun sangat dok bodek UMNO, BN dapat dah la yg diidam.


    Org dekat Kulim.

  5. bomosiam said...

    Salam dr dlm Gua Bkt Putus, G.Semanggoi..

    Jin said: " Seat Bg Serai, amacam Boss !! ".

    " Org tua tu pun dok tunggu trip je. Tu pun klu panjang umur ".

    Jin said: " Apa title dia Boss !!".

    " Dato' Hj Tempirai bin Bubu !!!".

  6. bomosiam said...

    Salam dr dlm Gua Bkt Putus, G.semanggoi..

    Jin said:" Apa pasai ni Boss...! Sampai nak suruh Wak Raden jadik katak, join BN plak ni !!"

    " Aku ni bukannya apa, kebelakangan ni, aku tgk wakil2 pimpinan PR kawasan kita ni dah lain macam."

    Jin said:" Lain macam!! Ce cite, ce cite, cite, citein Boss !"

    " Hg tau dak? Dlm ramai2 MP/ADUN kaw kite ni, aku cuma blih bagi kredit kat dua org saje. ADUN Selinsing, Hj Husin & ADUN G.Semanggol HJ Ramli. Tu pun, pasai yg sorang tu, Pak Lang aku dan yg sorang lagi tu, dulu, nyaris2 nak jadik Pak Mentua aku !! Kedua-duanya blih jadik imam dan pakar dlm Pengurusan Jenazah. Lain2 hal...hancusss!. Manakala MP Bg Serai plak, Hj Tempirai, hanya blih selesaikan masaalah Mathematik je! MP P. Buntar, sibuk 24 jam.. amat payah nak jumpa. Kadang2 aku dah tak cam dia, yg mana satu Mujahhid, yg mana satu Mail Gulung!!. Adun Kuala Kurau, YB Yunus PKR, dah tak kenai aku, dulu, kami satu kampung, satu sekolah!. Akhir sekali, cina mualap Titi Serong tu, ini paling aku meluat....Bapa segala Kroni!! Tak blih tegoq langsung. Hg jengok blog dia...penuh ngan org dia je. Kite yg tak berapa sebulu ni, baru nak pijak tangga, awai2 dah kena penerajang!!"

    Jin : ? ? ? !

  7. Anonymous said...

    saya salah seorg yg mengundi dia...harus di ingat yg saya undi adalah pakatan rakyat bukannya zulkulum. Jnagan le salahkan kami yg mengundi dia.
    HIDUP PAKATAN RAKYAT!!!

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |