PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Hoi macai-macai ! gue 'warning' lu kali ni..!

albanjari | Kg. Milah

Ada 11 SMS diterima pada awal pagi tadi. SMS memaklumkan bahwa blog wak 'hilang' dari muka maya. Ini dikira cubaan kali ke-9 menghilangkan albanjari online dari peta blogspot. Tahniah wak ucapkan kepada pengodam-pengodam yang tak serik-serik 'test' team IT wak. 

Dan daripada 9 itu, godaman pada 1 Mei yang lalu paling 'bisa', 19 jam blog wak hilang bro..! Gara-gara wak posting v-tee 'sumpah mubahalah Kg. Milah' blog pun ghaib tak sampai 2 jam selepas v-tee itu dipublishkan.

Apahal haa? Asal wak maki jer BN, 'ghaib' ler blog wak lepas tu ! Hoi..hangpa dah tak dak kerja lain kaa? Tapi hairan ?? Blog-blog yang dok maki caci fitnah pemimpin Pakatan Rakyat dari puak kerajaan tak pulak 'hilang'?

Nak kata tapak blogspot tak selamat, un-sakaradabel ? Parpu kaki botoi tu pun guna tapak blogspot..doktor novandrey karapulley tu pun guna blogspot..hari-hari dok maki siang malam PR..tak hilang pun? Hangin gua beb !

Ada sahabat bilang, blogspot dah tak mau terima username yg guna email yahoo. Blogspot hanya terima email dari Gmail jer..! untuk tapak blog di blogspot. Wak bagi tahu..dari dulu wak memang guna username guna email Gmail.., apa barang dok hilang sokmo ! Tak releven pulak hujah tu !!

Subuh tadi hilang lagi blog aku ni. Sudah-sudah ler macai oi..! Dari hangpa dok tunggang terbalikkan blog orang, elok la korang pi menyedap dengan bini korang..lagi pekdah..silap bikin, dapat pahala jika niat menyedap tu nak ramaikan hamba Allah. Ini dok test aku memanjang ..lu apa hal ??

Kredit untuk blogger kaki hentam yang alert dgn masalah blog wak muttakhir ini, 

http://kakihentam.blogspot.com/2011/04/blog-albanjari-diliwat-lagi.html

Ada sahabat request agar wak guna tapak domain (guna dot com). Wak faham ! Dengan modal RM50 hinggit pun dah boleh beli domain tu, tapi tu baru domain bro..! Tapak untuk web hosting pun kena beli jugak..! Jika dilihat dari jumlah pelayar blog yang cecah purata 200 ribu sebulan, gila meroyan ka apa nak kongsi server ramai-ramai. Jawapnyer ! jika wak guna domain, maka wak kena juga korbankan modal, paling kurangi RM600 kurang lebih gitu untuk server yang boleh tampung jumlah bandwitdh yang selesa untuk tidak terganggu. Arghh...!!

Macam wak blogger full time ni, duit banyak tu..boleh bagi makan sebulan anak bini bro ! Makan cara rakyat 'marhaen' laa...! Jangan baca duit banyak tu..makan macam rosmah..mampuih kapunden la jawabnya.. !0 comments:

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |