PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

PANAS BERAPI - kerana sembab, kerajaan najib makin lelah !

albanjari | Kantin sekolah Kg. Milah
" apa kesudahan nasib guru ? Guru yang bertugas di IPG dan PhD tidak terbela. Minta tolong YB Pakatan Rakyat bawa isu ini ke Dewan Rakyat. Tahun lalu semasa sambutan Hari Guru di Kuantan, Menteri Pelajaran ada umum kenaikan gred guru berijazah PhD .Namun dah setahun habuk pun tarak. Tahun ini mereka janji lagi !

Ini janji, langsung tidak menyakinkan. Saya cikgu dan setuju dengan ramai cikgu, kita tukar kerajaan ! Ingat tak dahulu Guru Bahasa Melayu buktikan bila kehendak mereka tidak dipenuhi, apa terjadi ? Kesannya pada pilihanraya 1969 Perikatan tergugat teruk, so...sama-sama kita kempen kat guru, TUKAR KERAJAAN !

Mampus Umno dan BN lepas nih ! Apa ? si sembab suruh guru-guru bersabar..kepala bana lu...! Bulan depan RON95 naik, minyak diesel pun naik, gas masak tentu akan naik, barang dapur, ikan, dan macam bagai akan naik juga..! Sabar kalunden lu la sembab !


3 comments:

 1. sugihsakti said...

  Panas Berapi !! Meletop-Letop... Bakal Meledak Tak Lama Lagi !!
  Pendapatan Pasif (Tanpa Menaja) RM 9837 Setiap Bulan !!

  http://sway2u.blogspot.com
  012-571 2456

 2. waksab said...

  Sabar Cikgu..sabar...jasamu mendidik amat tinggi nilainya dan mulia serta mendapat pahala di sisi Allah kerna memberikan ilmu kepada anak murid..Bertugaslah kerana Allah Insaallah terbukalah hati Si Sembab..
  waksab.blogspot.com

 3. waksab said...

  Sabar Cikgu..sabar...jasamu mendidik amat tinggi nilainya dan mulia serta mendapat pahala di sisi Allah kerna memberikan ilmu kepada anak murid..Bertugaslah kerana Allah Insaallah terbukalah hati Si Sembab..
  waksab.blogspot.com

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |