PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

Bersih 2.0 - Najib Akur ! Polis minta permit, katak jadi umpan ikan !

Najib akur ! Benarkan perhimpunan 'Bersih'. Letak syarat, " datang dengan aman, berhimpun di stadium dengan aman, dan pulang dengan aman ! Walaubagaimanapun 'permit' dari pihak polis perlu dipohon, jelas Dato' Salleh. Agak mengujakan apabila satu 'rehearsal' polis dan tentera didramakan di kaca tv waktu perdana, sebagai latihan menghadapi demonstrator. 

Di waktu yang sama, Najib beri amaran kepada Pemuda UMNO dan Perkasa, jangan gatal nak tumpang semangkok dalam himpunan tersebut. Siapa yang degil, akan disumpah jadi katak 'pisang'. Pasal apa katak pisang, katak tu kalau buat umpan pancing, boleh jinakkan ikan 'haruan'. Sumpah jadi katak puru, nak buat apa ? Nampaknya Najib sangat bijak. Lebih bijak dari 'kulaan'nya yang seorang itu, langsung tidak mampu nak bezakan antara kempen dan pertubuhan. Jadi bahan gelak di kedai kopi plak bro !  


2 comments:

 1. azmie said...

  mana kdn nak letak muka pun tak tau la. sakan kata bersih diresapi kominis yg nak beperang ngan agung. last2 agung bole terima mengadap plak org yg nak perang ngan dia. ameno - bodo selamanya

 2. dison said...

  najib nak kata apa pulak nanti..

  Terbaru :
  RAHSIA TOMOK DISEBALIK WANG HANTARANNYA!!
  7 KEAJAIBAN DUNIA!!

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |