PANAS BERAPI HARI INI :: albanjari Online's Feed ::

:: EDISI BUKAN BIASA-BIASA :: TUNGGU PAPARAN 2016

KL yang 'GILA' - (12) Arahan tangkap dikeluarkan. Peserta BERSIH tidak berganjak !

DARAH KINI MULA MENGALIR !!
Polis semakin garang terhadap penunjuk perasaan. Ada yang diheret. Seorang penunjuk perasaan juga dilaporkan cedera dengan kepalanya berdarah. Dilaporkan juga satu himpunan berasingan diadakan di KLCC dan ramai oleh peserta Bersih. Polis gagal mengawal dan berakhir dengan tembakan gas pemedih mata.

Polis baru selesai memberi taklimat kepada anggota dan mengarahkan peserta ditangkap.


FOTO : Puluhan ribu membanjiri jalan Sultan dan Jalan Petaling yang kebanyakannya peserta bukan Melayu


Polis memulakan proses mengejar dan menangkap peserta himpunan di Dataran Maybank. 


Anwar Ibrahim, Ambiga, Hadi Awang, Wan Azizah dan Nurul Izzah bersama penyokong Bersih keluar dari Hotel KL Hilton untuk berarak bersama-sama para penyokong mereka ke KL Sentral sebelum menuju ke Stadium Merdeka. 

*Hujan semakin lebat tetapi peserta Bersih dilihat tidak berganjak. Polis memberi amaran kepada mereka supaya bersurai tetapi tetap tidak berganjak. Ada yang mensyukuri hujan sebab hujan telah menyebabkan gas pemedih mata larut dan air dari water cannon juga meresap.MUTTAKHIR KINI JAM 2.30 PM :
‎"terkini.....seratus ribu di jalan pudu..semua rakyat sila maju ke sana sekarang" - Ustaz Riduan Mohd Nor. Darah kini mula mengalir !!


Khairy Jamaluddin muncul di perhimpunan Pemuda Umno dan memberi ucapan ringkas. Hanya kurang 500 orang sahaja menyertai himpunan Patriot.

Polis dilaporkan semakin garang terhadap penunjuk perasaan. Ada yang diheret. Seorang penunjuk perasaan juga dilaporkan cedera dengan kepalanya berdarah.

Dilaporkan juga satu himpunan berasingan diadakan di KLCC dan ramai oleh peserta Bersih. Polis gagal mengawal dan berakhir dengan tembakan gas pemedih mata.

0 comments:

:: blank ::

..

albanjari ONLINE blog :: NEW Followers

:: List Blog ::

:: albanjari Online 40's Blog List Update ::

:: Kepada rakan blogger yang mahukan blog disenaraikan di bloglist ABO sila tinggalkan url blog sahabat di ruang shoutbox wak di bahagian sidebar untuk tindakan. Makluman

:: New 30's bloglist@ABO ::

:: Editor albanjari online ::

Semua tulisan di blog ini sekadar mewakili pandangan peribadi penulis. Menulis blog sejak 2006. Mantan Presiden Sekretariat Blogger PAS Perak. Penulis juga seorang ahli bersekutu untuk group Media Perak. Jawatan akhir di dalam politik - Setiausaha Politik.

:: SketsaPRU13@albanjari online V2 |